h

PvdA: "woon je goedkoop dan woon je verkeerd."

18 februari 2010

PvdA: "woon je goedkoop dan woon je verkeerd."

Arnhemmers met een aardig salaris die wonen in een huis waarvan de huur, afgezet tegen hun inkomen, eigenlijk te laag is, zijn gewaarschuwd. Goedkope woningen in de stad zouden uitsluitend moeten vrijkomen voor de doelgroep. Dat is het beleid waarop wethouder Roeland Kreeft (PvdA) op inzet, zei hij vrijdagmiddag. Op een bijeenkomst met projectontwikkelaars en cooperaties.

De PvdA gaat voor je bepalen hoeveel je moet uitgeven aan woonlasten.

Was het 30 jaar geleden nog regel dat je 25 tot 30% van het besteedbaar inkomen aan woonlasten betaalde. Tegenwoordig is het normaal wanneer dit 40 tot 60% is. De PvdA wil nu dat mensen die iets meer verdienen hun betaalbare woning verlaten. Dus wanneer je er voor kiest iets minder aan woonlasten te betalen, dan ben je asociaal bezig. Dat mensen hier bewust voor kiezen is de PvdA een doorn in het oog. De kinderen dan maar van de sportvereniging, niet meer op vakantie en geen auto meer rijden. Dat is waar de PvdA deze mensen toe wil dwingen.

Verder is het voor de differentiatie van buurten van groot belang dat verschillende inkomensgroepen door elkaar wonen. Dat sluit je op deze manier uit, lage inkomensgroepen worden zo weer bij elkaar weggestopt.

U bent hier