h

Atelier Rijnboog geopend

28 september 2010

Atelier Rijnboog geopend

Het "plan van aanpak Nieuwstraat en omgeving" is door de voltallige gemeenteraad aangenomen. Hiermee kan een doorstart worden gemaakt met de ontwikkeling van de zuidelijke binnenstad. Het atelier Rijnboog is geopend en de komende tijd staat in het teken van het ophalen van ideeen en wensen uit de stad.

Via internet kan worden mee gedacht op http://atelier.rijnboog.nl/home/. Ook zullen er diverse diverse interactie momenten in de stad worden georganiseerd, zoals onder andere:

  • 7 oktober van 15.00 tot 21.00 uur: inloopatelier in het Stadsatelier, Kleine Oord 179. Tijdens dit atelier kunt u ons op verschillende manieren inspireren met uw ideeen;
  • 8 oktober: De wethouder is van 9:30 tot 12.00 uur op de vrijdagmarkt om met Arnhemmers in gesprek te gaan. De Rijnboogkraam staat ter hoogte van Scheer & Foppen.

Over atelier rijnboog

Inspiratie gezocht
Het gebied rondom de huidige Nieuwstraat wordt de komende jaren omgevormd tot een aantrekkelijke verbinding met de Rijn, met ruimte voor wonen, winkels, horeca en cultuur. U kunt meedenken over de invulling van dit gebied. Deel uw idee met anderen in het inspiratieboek van Atelier Rijnboog!

Ideeen, suggesties, schetsen
Rijnboog is van alle Arnhemmers, en dus ook van u. Inspireer de gemeente door een foto of een tekening te plaatsen die uw idee, suggestie of wens laat zien. U kunt ook een korte tekst insturen om uw idee te beschrijven.

Wat gebeurt er met de resultaten?
De inzendingen laten zien wat u belangrijk vindt. Alle inzendingen zijn evenveel waard, er wordt dus geen winnaar aangewezen. Aan het eind van Atelier Rijnboog ontstaat er een dwarsdoorsnede van wensen en verwachtingen. Die dwarsdoorsnede wordt bij de nota van randvoorwaarden en het schetsontwerp voor de omgeving Nieuwstraat gevoegd.


U bent hier