h

Voorzitter van de klantenraad corrigeert dwaling

5 juli 2011

Voorzitter van de klantenraad corrigeert dwaling

Helaas komt het nog steeds voor dat mensen alles wat in de krant staat voor waar aannemen. Zo ook de voorzitter van de Arnhemse Klantenraad. Dit gebeurde nadat er een artikel in de Gelderlander was verschenen waarin mij een uitspraak in de mond werd gelegd. Resultaat: een artikel in de Nieuwsbrief IZ nr.4 juli/augustus waarin deze onwaarheid wordt aangehaald. Gelukkig heb ik tijdens een goed gesprek met de voorzitter de onduidelijkheden uit de wereld kunnen helpen en nu maar hopen dat mensen wat vaker hoor en wederhoor gaan toepassen. Naar aanleiding van dit gesprek heeft de voorzitter van de Klantenraad Marion Blom onderstaande stuk geschreven.

Op 14 mei staat er een artikel in De Gelderlander met de kop: SP twijfelt aan reparaties van rekening Rutte.
Fractievoorzitter Cris Lenting lijkt geciteerd te worden in dat artikel: Hij vraagt zich af (als hij het heeft over al dan niet instemmen met het Bestuursakkoord tussen rijksoverheid, provincies en gemeenten) of de plaatselijke overheid 'de rekening van Rutte' niet gewoon het beste kan doorschuiven naar de burgers in de hoop dat die hun woede daarover in 2013 in het stemhokje zullen presenteren aan het kabinet van VVD, CDA en gedoogpartner PVV.

Ik ben verbluft!
Is dit de mening van de SP, zoals ik die ken?

In de Nieuwsbrief IZ heb ik daarna een column geschreven, waarin ik me afvraag waarom er tot nu toe geen breed verzet is tegen de landelijke bezuinigingen in de zorg, de cultuur, het onderwijs en bij defensie.
Wel verontwaardiging, geen felle protesten.

Daar schrijf ik ook dat gemeenten de uitvoerders dreigen te worden van de rijksbezuinigingen en in dat verband haal ik ook bovenstaand stuk uit De Gelderlander aan.
En ik vraag me af of dit het sociale gezicht van de SP is.

Een maand later heb ik een gesprek met Cris Lenting.
Daarbij komt het artikel in De Gelderlander ter sprake.
Cris is kwaad omdat het daarin lijkt alsof hij deze uitspraak heeft gedaan, maar het is de tekst van een stelling op de site van de SP, waarmee hij discussie hoopt uit te lokken onder SP-leden en met anderen.
Hij beoogt hetzelfde als ik: hij wil de mensen wakker maken.

Een heel ander invalshoek dan uit het krantenartikel kan worden opgemaakt.
Een andere invalshoek dan waarop ik mijn column heb gebaseerd.

En dus kunnen we de conclusie trekken dat de SP moeite heeft met de 'Haagse' bezuinigingen en mogen we verwachten dat zij zich zal (blijven) inzetten voor de belangen van met name de klanten van de dienst IZ.


Marion Blom
voorzitter Klantenraad

U bent hier