h

Nog even wat vrije tijd / vrije nieuwsgaring

25 augustus 2011

Nog even wat vrije tijd / vrije nieuwsgaring

Het reces loopt naar het einde, de vakantie is weer voorbij, er moet weer dagelijks gewerkt worden. Toch nog even tijd gevonden om een film te kijken, 'The War You Don't See' van John Pilger, dank @Geerst voor de tip.
Echt een aanrader voor mensen die iets verder willen kijken dan hun neus lang is.

Vooraf een definitie van journalistiek: Journalistiek is het beroepsmatig verslag doen van nieuws. Een journalist verzamelt en verwerkt het nieuws voor de lezer. Journalistiek is de discipline van het verzamelen, controleren, rapporteren en analyseren van het nieuws. Een journalistiek bericht dient in eerste instantie antwoord te geven op de vragen wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.
Er bestaan twee belangrijke vormen van journalistiek: zo neutraal en objectief mogelijk doorgeven, of juist duidelijk voorzien van commentaar.

De journalistiek wordt vaak gezien als de vierde macht in een (democratische) staat, naast de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht (trias politica). In dergelijke landen wordt dan ook breed de opvatting gehuldigd dat voor een goede werking van de journalistiek, deze onafhankelijk van andere machten kan opereren.
[klik op onderstaande afbeelding voor de film]

Met de film nog rondzoemend in mijn hoofd, hoorde ik onderstaande nummer 'Do The Elolution' van Pearl Jam langskomen, hoe toepasselijk.
[klik op onderstaande afbeelding voor de videoclip]

U bent hier