h

Opmerkelijk

31 augustus 2011

Opmerkelijk

Op 19 april 2011 heeft de gemeenteraad het amendement 'Afbreken en compenseren AWBZ, verhogen bezuiniging Multicultureel Platform (MPA)' aangenomen. Daarin stond dat het budget van het MPA met ingang van 1 januari 2013 verder zou worden verlaagd tot een bedrag van 1.000 euro per jaar.

In een brief aan het college van B&W op 14 juli 2011 schrijft de voorzitter van het MPA dat de leden door deze bezuiniging onvoldoende draagvlak ervaren om door te gaan en daarom hebben besloten tot opheffing van het MPA.

Verantwoordelijk wethouder Kok heeft tijdens de bezuinigingsronden meerdere keren aangegeven dat de kwaliteit van de adviezen van het MPA in zijn ogen te wensen overlaat. Die uitspraken deed hij zowel in de commissievergadering als tijdens de raadsvergadering. Ook in de zogeheten "bezuinigingskaartenbak" waarin het college voorstelt om het Multicultureel Platform voor de helft te korten, stond dit argument nadrukkelijk vermeld.
Opmerkelijk is dan ook het feit dat het College van B&W in een brief aan het MPA (op 16 augustus 2011) schrijft: "Bij deze willen wij echter afstand nemen van de zinsnede in het amendement dat de kwaliteit van uw adviezen te wensen over zou laten. Zoals u terecht opmerkt in uw brief is dit nimmer vastgesteld."

Dat is een opmerkelijke draai van het College dat zelf destijds de bezuiniging beargumenteerde met het gebrek aan kwaliteit van de adviezen van het MPA.

De SP zou om die reden wethouder Kok willen vragen uitleg te geven over de zinsnede in de brief aan het MPA en de zin alsnog terug te nemen. Het was immers het eigen bezuingigingsargument van het college.

U bent hier