h

Scheefwonen is een mythe; Arnhemse wijken doen het top

4 augustus 2011

Scheefwonen is een mythe; Arnhemse wijken doen het top

Volgens de VVD en D66 zijn scheefwoners verantwoordelijk voor de enorme wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Deze huurders met bescheiden middeninkomens zouden onterecht gebruik maken van staatssteun en moeten hun woning uitgejaagd worden. Het is allemaal niet waar. Er zijn nauwelijks scheefwoners, ze kunnen - mede door het beleid van dit kabinet - nauwelijks of niet verhuizen naar een andere woning en wonen vaak in wijken die er baat bij hebben dat mensen, zodra ze een modaal inkomen hebben, niet wegvluchten, maar in de wijk blijven wonen.

Lees het gehele opinie artikel van SP-Kamerlid Sadet Karabulut hier.

De zogenaamde scheefwoners dragen in Arnhem bij aan het leefbaar maken en houden van aandachtswijken. De Arnhemse aandachtswijken doen het landelijk zeer goed, zie het onderstaande artikel uit de Gelderlander. Het blijft van belang op een juiste manier te investeren in deze wijken en bewoners te ondersteunen in het verbeteren van hun wijken.

Achterstandswijken Malburgen, Immerloo en Klarendal in Arnhem doen het top

dinsdag 02 augustus 2011

DEN HAAG/ ARNHEM - Malburgen, Immerloo en Klarendal presteren het beste van de veertig achterstandswijken die toenmalig minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie begin 2007 benoemde. De twee Arnhemse wijken staan op respectievelijk de eerste en de tweede plaats. Dat blijkt uit het rapport 'Leefbaarheid in Balans', gemaakt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De algemene conclusie is dat de economische crisis nauwelijks geleid tot een verslechtering van de leefbaarheid in Nederland. Tussen 2008 en 2010, de periode waarop het rapport zich concentreert, hebben de aandachtswijken zich gemiddeld gunstig ontwikkeld. Behalve in Malburgen/Immerloo en Klarendal slaat ook in Presikhaaf (vijftiende plaats) de balans naar de positieve kant door.

De cijfers zijn ontleend aan de zogenoemde 'Leefbaarometer'. Er is gekeken naar onder meer veiligheid, bevolkingsopbouw, voorzieningen en woningvoorraad. In Arnhemse vierde Vogelaarwijk, Arnhemsche Broek (26ste), is de situatie stabiel.

Directeur Gerrit Breeman van corporatie Volkshuisvesting Arnhem, die de afgelopen jaren veel in de aandachtswijken investeerde, is 'heel content' met de constatering in het rijksrapport. "Dit is goed nieuws voor Arnhem", zegt hij.

U bent hier