h

Aan de slag met verkeers-veiligheid rondom scholen

14 september 2011

Aan de slag met verkeers-veiligheid rondom scholen

De gemeente Arnhem gaat aan de slag om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. De SP heeft altijd gesteld dat "kinderen hun school veilig moeten kunnen bereiken". In het Lenteakkoord heeft de coalitie afgesproken werk te maken van een veilige verkeerssituatie rondom scholen en veilige fietsroutes naar scholen.

De verkeersveiligheid rond scholen is een verantwoordelijkheid van de scholen, de ouders en de gemeente samen. Wij zijn dan ook blij dat het college direct na inventarisatie van de knelpunten de stad in gaat om te gaan werken aan een nog veiliger schoolomgeving.

De gemeente zorgt bijvoorbeeld voor een goede oversteekplaats; ouders vormen een verkeersbrigade. De school spreekt ouders en medewerkers aan op hun parkeergedrag rond school en gemeentelijke handhavers bekeuren foutparkeerders. Wethouder Martijn Leisink wil vanaf eind dit jaar elke maand een school bezoeken waar een melding is gedaan over de verkeerssituatie. Het gaat voorlopig om 14 scholen. Binnen een maand na het bezoek wil de wethouder steeds samen met de school en de ouders een oplossing vinden. Dat staat in het gemeentelijke plan van aanpak voor een veilige schoolomgeving.

klik op de foto voor het persbericht van de gemeente.

U bent hier