h

Thema-avond gemeente & politiek voor mensen met een verstandelijke beperking

15 februari 2018

Thema-avond gemeente & politiek voor mensen met een verstandelijke beperking

Woensdagavond 14 februari organiseerde het Apcg (Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten) een thema avond in de Weerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Gemeenteraadslid voor de SP Paulien Lunter, was samen met een paar andere politieke partijen, uitgenodigd als spreker en gespreksdeelnemer. Het ging daarbij niet om de politieke verschillen, maar met name over hoe wij als gemeenteraadsleden bereikbaar zijn, hoe de gemeenteraad werkt, wat het verschil is tussen de landelijke en de gemeentelijke politiek en waarom stemmen op 21 maart belangrijk is.

Er was veel belangstelling. De deelnemers stelden veel vragen over bijvoorbeeld hoe problemen die zij tegenkomen in het dagelijks leven veranderd kunnen worden. Door middel van een spel dat in kleine groepjes werd gespeeld kwamen veel onderwerpen ter sprake: (begeleid) wonen, de Wmo, eenzaamheid, sociale werkvoorziening en veiligheid.

De gemeenteraadsleden zijn volksvertegenwoordigers en kunnen niet zonder de ervaringen van inwoners. Omdat alle aanwezigen erg enthousiast waren over deze bijeenkomst en de kleinschalige opzet wordt gekeken naar een vervolgavond.

U bent hier