h

Floriade

6 april 2004

Floriade

Artikel uit de Gelderlander van vandaag

Onenigheid over kosten onderzoek Floriade
Door FRANCIEN VAN ZETTEN

ARNHEM - Nog voor ?upt duidelijk is of Arnhem de tuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012 op de Stadsblokken gaat houden, is er al onenigheid over geld.

Wethouder C. de Ronde (Groenlinks, milieu en openbare werken) meldde de raadscommissie Economische Zaken gisteravond opgewekt dat er 213.000 euro binnen is voor het houden van een onderzoek naar de voors en tegens van een Floriade in Arnhem. Hij had ineens een stel verongelijkte gezichten tegenover zich. "213.000 euro? Het onderzoek zou honderdduizend euro kosten", riepen de vertegenwoordigers van VVD, Leefbaar Arnhem, Socialistische Partij en Stadspartij in koor. "Nee", legde De Ronde geduldig uit. "Honderdduizend euro heb ik gevraagd. Plus bijdragen van sponsors. Dat laatste is 113.000 euro geworden.".

"Nee", meende F. Schoenmaker (VVD). "Het onderzoek zou maximaal honderdduizend euro kosten. Inclusief bijdragen van sponsors." Hij kreeg bijval van de PvdA. Tot zichtbare verbazing van De Ronde.

Alleen CDA'er Jansen herinnerde zich dat het honderdduizend plus bijdragen van sponsors was. "De totale kosten van het onderzoek heeft u niet genoemd."

"Klopt", zuchtte De Ronde. "Die weten we in juni. Het wordt niet veel meer dan 213.000 euro. Meer is niet aanvaardbaar."

Inmiddels heb ik al een email richting de griffie de deur uit. Wil namelijk toch even de geluidsband van de bewuste raadsvergadering afluisteren. Ook ik meen me namelijk te herinneren, dat het ging om 1 ton euro max. inclusief sponsorbijdragen...

Trouwens...
TV Gelderland besteed in het programma Buitengewoon deze maand aandacht aan de misplaatste ambitie van Groen Links wethouder de Ronde om de Floriade 2012 naar Arnhem te halen. Als tegenstander van dit onzalige plan kom ik aan het woord. Ik zou zeggen hou t in de gaten. Ik kom er zeker nog op terug.

U bent hier