h

Floriade 2

6 april 2004

Floriade 2

zo maar een plaatje, van zo maar een bandrecorder

Ben net terug van het stadhuis, waar ik de band heb afgeluisterd. Weet je niet waar ik het over heb; klik dan hier

Wethouder de Ronde dat ben ik dus... heeft tijdens de bewuste raadsvergadering inderdaad niet gezegd dat het onderzoek maximaal 100.000 euro zou gaan kosten inclusief bijdragen van derden. Wat uit de bandopname wel duidelijk wordt is dat dit beeld wel bij verschillende fracties bestond en dat de wethouder dit beeld niet heeft rechtgezet of tegengesproken. Dat had hij natuurlijk wel even moeten doen, maar dat maakt het nog geen halszaak. Wat het wel een halszaak maakt is dat in het voorstel waar het debat over gaat in punt 8 heel duidelijk vermeld staat dat het onderzoek 100.000 euro gaat kosten en dat van derden nog niet duidelijk is welke bijdragen zij zullen gaan leveren. Dan is het toch niet anders dan als volgt uit te leggen: de gemeenteraad moet rekening houden met kosten van 100.000 euro maar mag er vanuit gaan dat deze minder worden omdat bijdragen van derden in het vooruitzicht zijn gesteld.

sorry voor de kwaliteit van de afbeelding

Een onderzoek van 100.000 euro was al genoeg geweest voor een studie naar de haalbaarheid concludeer ik hier uit, dus waarom gaat het nu opeens meer dan twee keer zoveel kosten? Omdat dat geld er is? De raad is hier bewust of onbewust op het verkeerde been gezet. Men ging er in ieder geval niet van uit dat dit onderzoek zo duur zou uitvallen en waar is dat trouwens voor nodig?
De wethouder moet dit de komende raadsvergadering maar eens gaan uitleggen, want dit kan zo niet blijven bestaan. Een email naar de raad heb ik inmiddels de deur uitgedaan. Wordt vervolgd...

U bent hier