h

Floriade 3

16 april 2004

Floriade 3

Vanavond ga ik in bezoekerscentrum de Watermolen in Sonsbeekpark met wethouder Chris de Ronde wethouder de Ronde in debat over de plannen om de Floriade 2012 naar Arnhem te halen.

bezoekerscentrum de watermolen

Hieronder lees je er meer over:

Artikel uit de Gelderlander van vandaag:

Ontwerper Floriade'92 geeft tips in GroencaféDoor onze verslaggeefster

ARNHEM - Moet Arnhem zijn uiterste best doen de Floriade binnen te halen? Of kost de tuinbouwtentoonstelling alleen maar veel geld? Deze twee vragen staan vanavond vanaf acht uur centraal in het Groencafé ©n bezoekerscentrum Sonsbeek in Arnhem.

Aan het woord komen wethouder Chris de Ronde (voorstander) en Gerrie Elfrink van de SP (tegenstander). Ingredië®´en voor een felle discussie. Voor alle duidelijkheid: Arnhem heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld. Wel is groen licht gegeven aan een haalbaarheidsonderzoek. Behalve Arnhem zijn nog zes andere gemeenten in beeld voor de Floriade van 2012.

Landschapsarchitect Michiel den Ruijter is er vanavond bij in het Groencafé® Hij was in 1992 de hoofdontwerper van de Floriade in Zoetermeer en is dus ervaringsdeskundige. Graag geeft hij Arnhem alvast een paar tips.

"Mijn eerste tip is dat je er als stad helemaal voor moet gaan. Vol overtuiging. Niet wankelmoedig, want dan kun je het wel vergeten. Tip twee is dat je als stad de Floriade moet plaatsen in je lange termijnplannen. Het duurt bij elkaar maar een half jaar, maar in Zoetermeer hebben we dankzij de tentoonstelling een aantal grote projecten versneld kunnen uitvoeren. Met de Floriade hebben we meteen 600 hectare bosgebied, een nieuw station, een groot aantal bedrijven é® het driebaans worden van de A12 binnengehaald. Geen slechte prestatie, vind ik."

En het argument van Gerrie Elfrink, dat het wel heel veel gaat kosten? Den Ruijter: "Tja, dat klopt wel. Op zijn hoogst speel je quitte, maar ga er maar van uit dat je er iets op moet toeleggen. Het kostte ons negen miljoen gulden." Trots: "Maar daarvoor is Zoetermeer wel veranderd van slaapstad in een stad waar de Zoetermeerders trots op zijn. Dat is ook heel wat."

ref="https://gerrieelfrink.sp.nl/weblog/index.php?p=35">hier lees je meer over de Arnhemse Floriadeplannen

U bent hier