h

Maandag

6 april 2004

Maandag

Dat was lekker: uitwaaien op de Posbank, een van de meest bijzondere landschappen die Nederland rijk is!

's Avonds was er overigens weer werk aan de winkel:

met Sander, Rebecca, Cris en Floor heb ik me gebogen over de tekst van een informatiekrant die we als SP Arnhem binnenkort uitbrengen over de megalomane binnenstadsplannen van de gemeente Arnhem (eerder schreef ik er hier al over). Beetje bijschaven en de puntjes op de i.

Vanmorgen kon ik lekker uitslapen...

De stadsomroep belde met het verhaal dat de lokale PvdA voorstelt om het woord "allochtoon" uit de gemeentelijke communicatie te schrappen. Van de zijde van de PvdA heb ik officieel hierover nog niks mogen vernemen, maar ik heb toch maar even een reactie gegeven.

Vanmiddag heb ik uitgebreid gesproken met Ton Schadron van de LMB (Lokale Minimabond) in het restaurant van de HEMA met de nodige koffie erbij.

Uiteraard was de positie van de Arnhemse minima het onderwerp van gesprek.
Deze was al niet best maar komt door invoering van de nieuwe bijstandswet (of zoals je wilt de Wet Water en Brood) nog verder onder druk te staan.

Specifieker hebben we het gehad over de gevolgen van het verdwijnen van de vergoeding voor zelfzorgmedicatie (met alle gevolgen van dien), de sollicitatieplicht voor alleenstaande moeders in de bijstand met zeer jonge kinderen en de plannen van de gemeenteraad om mensen met met een uitkering te dwingen om "maatschappelijk relevante taken" te laten uitvoeren zonder dat daar een beloning tegenover staat (zeg maar dwangarbeid)

Vanavond ben ik nog even in Vitesse / Gelredome gedoken...nog steeds geen bericht van het college op de vele vragen die ik hierover gesteld heb...

En nu: weer aan t webloggen!

U bent hier