h

Never Ending Story?

4 april 2004

Never Ending Story?

Ernems Trots

Eerder was hier al te lezen dat de kwestie rond Vitesse / Gelredome en de gemeente Arnhem helaas nog steeds actueel is. Helaas zeg ik erbij want de problemen rond club en stadion lijken nog lang niet opgelost. De grote bezwaren die

ik zag tegen de reddingsplannen van wethouder Gast potje van gemaakt blijken allemaal uit te komen. Daarmee lijkt de SP helaas wederom gelijk te krijgen als het gaat om Vitesse / Gelredome. Ook hierbij zeg ik helaas. De gemeente koos voor een "open einde oplossing", die de problemen niet bij de wortels aanpakt en die geen onderbouwd uitzicht op teruggave van het aan de club geleende gemeensschapsgeld biedt.

Afgelopen maand stelde ik schriftelijke vragen om mijn zorgen te uiten over de problemen bij de club waar de gemeente tot over zijn oren in zit. Antwoord van het college heb ik nog niet. Verbazen doet me dat niet, want dit college blinkt uit in het niet beantwoorden van vragen en het niet uitvoeren van moties.

Onze politieke tegenstanders in Arnhem proberen ons stelselmatig in een hoek te drukken door te suggereren dat de SP tegen Vitesse zou zijn. Vandaag

deed CDA fractievoorzitter Janssen ik deed het weer! het op de stadsomroep ook weer. Volkomen onterecht.

Persoonlijk heb ik me altijd zo goed mogelijk verdiept in de problemen bij de club, juist omdat ik weet dat voor grote groepen Arnhemmers Vitesse van groot belang is. Er is geen ander raadslid in Arnhem te vinden dat zoveel energie in dit dossier gestoken heeft. Het resultaat was er naar: Als SP kwamen we met onderbouwde alternatieve voorstellen voor club en stadion die beter voor club, stadion en gemeente beloofden te zijn. Het waren oplossingen met een gesloten einde die de problemen structureel aanpakten en met onderbouwd uitzicht op teruggave van het gemeensschapsgeld! Oplossingen die ook door de supportersverenening, door VitesseNU en door de bussinesclub beter werden geacht. De gemeenteraad liet politieke belangen echter prevaleren en ging als een blok achter de plannen van de stuntelende en falende wethouder staan, die er bovendien een sport van leek te maken om continu tegenstrijdigheden te verspreiden.

Over de voorstellen van de SP en de plannen van de gemeente ben ik uitgebreid in discussie gegaan met supporters van Vitesse. Vooral het forum van de supportersvereniging was en is hiervoor een uitstekend medium, waar ik vele vruchtbare discussies heb mogen voeren. Collegaraadsleden lieten ook hun gezicht zien maar kwamen in de regel niet verder dan populistisch gebral, het consequent niet ingaan op vragen en pogingen tot zwartmaken van de SP en van mijn persoon. Wie meer inzicht wil in de problematiek rond Vitesse / Gelredome en het niveau de van Arnhemse politiek doet er goed aan dit forum met een bezoek te vereren.

U bent hier