h

Scenario’s Degradatie

13 april 2004

Scenario’s Degradatie

Artikel uit de Gelderlander van 09-04-2004

Gemeente werkt aan
scenario's degradatie

Door onze verslaggevers

ARNHEM - Het Arnhemse stadsbestuur is zich aan het voorbereiden op het ergste: degradatie van Vitesse. Samen met het bestuur en de directie van de club werkt de gemeente momenteel diverse noodscenario's uit.

Dat blijkt uit de schriftelijke antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van de Socialistische Partij. In mei moeten de verschillende varianten op tafel liggen.

De SP vroeg zich af wat eventuele degradatie betekent voor het 30 miljoen euro kostende gemeentelijke reddingsplan dat vorig jaar voor Vitesse en Gelredome werd bedacht. 'De gevolgen zijn voor alle direct betrokken partijen (de club, het stadion, de gemeente) aanzienlijk', melden B en W alvast. 'De begroting van Vitesse op eredivisieniveau kent immers een volstrekt andere omvang dan een begroting op eerste divisie-niveau.'

Het zit hem dan vooral in de opbrengstenkant van die begroting: 'Verminderde kaartverkoop, minder sponsors, minder tv-opbrengsten, etcetera. Dat vergt dus ook aan de kostenkant aanzienlijke aanpassingen', aldus het stadsbestuur.

Vitesse staat momenteel op een zestiende plaats en weet alleen Volendam en FC Zwolle onder zich. De club stevent regelrecht af op nacompetitievoetbal, terwijl zelfs rechtstreekse degradatie niet kan worden uitgesloten. In het gemeentelijke reddingsplan is nooit een degradatie-scenario opgenomen.

U bent hier