h

Schoenmakers dwangarbeid

6 april 2004

Schoenmakers dwangarbeid

Aangenaam, Schoenmakers is de naam...

Dit is meneer Schoenmakers. Hij zit in de Arnhemse gemeenteraad namens de fractie van de VVD.

De VVD van meneer Schoenmakers bracht het neo-liberalisme naar Nederland, want de VVD en meneer Schoenmakers geloven in het neo-liberalisme. Het neo-liberalisme is een ideologie. Een geloof wat onder andere stelt dat de overheid zich maar beter niet met de economie moet bemoeien. Een belangrijk gevolg daarvan is dat de economie dan hoge pieken en diepe dalen gaat vertonen. Dit gaat gepaard met golven van massawerkeloosheid.

het neo-liberalisme dat is het helemaal...

Het neo-liberalisme stelt ook dat de overheid zo klein mogelijk moet zijn. Daarom heeft de VVD van meneer Schoenmakers de laatste decennia in opeenvolgende kabinetten, de overheid steeds kleiner en machtelozer gemaakt. Tal van maatschappelijk relevante taken zijn aldus wegbezuinigd door de VVD van meneer Schoenmakers.

de overheid moet klein!

Werkeloosheid is er ook gekomen en nu komen al die werklozen bij de gemeente Arnhem om een uitkering vragen. Dat is wel een beetje een probleem aan het worden vindt ook meneer Schoenmakers van de VVD, want dat kost de gemeente Arnhem een hoop geld.

een hoop geld...

En al die wegbezuinigde maatschappelijk relevante taken van de overheid? Dat die nu niet meer worden uitgevoerd, dat begint ook een steeds groter probleem te worden hier in Arnhem en dat ziet meneer Schoenmakers van de VVD ook wel.

dat zie ik ook wel...

De VVD van meneer Schoenmakers in Arnhem heeft daarom een idee bedacht: laat al die werklozen die maatschappelijk relevante taken maar uitvoeren, dan hebben ze meteen wat te doen en hoeven ze zich niet te vervelen. De VVD van meneer Schoenmakers wil deze mensen voor dit nuttige werk geen beloning geven. Nee, ze krijgen immers toch een uitkering? Dat is volgens de VVD van meneer Schoenmakers mooi genoeg!

inderdaad, mooi genoeg!

En als deze mensen weigeren om voor niks te gaan werken, dan pakt de VVD van meneer Schoenmakers hen die uitkering af. Dat is natuurlijk gewoon dwangarbeid en meneer Schoenmakers vind het niet zo leuk als je dat zegt: dat het gewoon dwangarbeid is.

ik vind dat niet zo leuk als je dat zegt...

Toch heeft de VVD van meneer Schoenmakers dit idee in een voorstel gezet en daar is in de gemeenteraad over gestemd. Het voorstel is aangenomen. Meneer Schoenmakers stemde voor.

ik stemde voor...

Meneer Schoenmakers van de VVD is de afgelopen tijd druk geweest met het bezoeken van buurthuizen in Arnhem. Buurthuizen waarop door de VVD van meneer Schoenmakers flink is bezuinigd de afgelopen jaren. Meneer Schoenmakers heeft dan ook moeten constateren dat er niet zoveel meer gebeurt daar in die Arnhemse buurthuizen. Dat er zeg maar vanuit die buurthuizen niet meer zoveel "maatschappelijk relevante taken" worden uitgevoerd. Meneer Schoenmakers vindt dat dat zo niet langer kan.

het kan zo niet langer...

Ik ben dan ook heel benieuwd met welk idee meneer Schoenmakers binnenkort zal komen. Ik denk dat we het wel kunnen raden...

ik denk dat jullie het wel kunnen raden...

U bent hier