h

Altraa

1 oktober 2004

Altraa

Vorig weekend was ik op bezoek bij een goede vriendin in het heerlijke Maastricht. 's Avonds naar de Cinema voor de volgende aanrader:

ALTRAA

Regisseurs/ hoofdrolspelers Benoît Delépine en Gustave Kervern vertellen in hun speelfilmdebuut het verhaal van twee ruzieënde plattelandsburen, die door een ongelukkige samenloop van omstandigheden slachtoffer worden van een lijfelijk conflict met elkaar én een landbouwmachine met een defecte noodstopbeveiliging.

Uit het ziekenhuis en in de rolstoel wordt zelfmoord na een mislukte poging als uitweg verworpen. De heren leggen na verloop van tijd zowaar hun vete bij en vinden zelfs een gemeenschappelijke doel in het leven: financiele genoegdoening halen bij de fabrikant van de landbouwmachine in Finland! Dit resulteert vervolgens in een hilarische roadmovie per rolstoel, waarbij de heren beroofd en berooid op schaamteloze wijze zoveel mogelijk proberen te profiteren van hun al-dan-niet-gehandicapte medemens.

Het korrelige zwart-wit waarmee de film is geschoten maakt dat de droge humor nog beter uitkomt. Een film zoals alleen onze zuiderburen die kunnen maken!

Het lot van gehandicapten als gevolg van het kabinet Balkenende?
Nee, Altraa!

U bent hier