h

de Grootste Kwakzalver

21 oktober 2004

de Grootste Kwakzalver

Nederland is niet alleen het land met de meeste musea per hoofd van de bevolking, maar ook de natie met de meeste prijsuitreikingen, als je het mij vraagt. Zelf heb ik een paar jaar geleden ook een prijs in het leven geroepen en uitgereikt.

Waarom Tineke de Nooij werd genomineerd lijkt mij wel duidelijk. Wat Hans Wiegel betreft moest ik het even opzoeken. Dit zegt de Vereniging tegen Kwakzalverij over hem:

Hans Wiegel
De voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland geeft leiding aan de Vereniging van ziektekostenverzekeraars, die niet alleen reguliere geneeswijzen verzekeren maar ook allerlei alternatieve behandelwijzen. Nu er steeds meer vergoedingen uit het basisverzekeringspakket worden âwegbezuinigdâ, moeten veel mensen zich bijverzekeren. In deze aanvullende verzekering worden nog altijd ook kwakzalverijen als homeopathie en acupunctuur opgenomen. Wiegel wenst zijn achterban niet te dwingen deze âkoppelverkoopâ ongedaan te maken. Daarmee geeft hij blijk van aanzienlijke minachting voor de doelmatigheidaspecten van onze gezondheidszorg.

U bent hier