h

Hokus Pokus

19 november 2004

Hokus Pokus

Naar aanleiding van de berichtgeving in de Gelderlander van hedenmorgen over het "verdwenen" rapport de volgende opmerkingen:

Het rapport is mij niet overhandigd en ik heb het nooit ingezien.
Wel was ik op de hoogte van de gesprekken achter gesloten deuren. Aan deze gesprekken heb ik welbewust niet deelgenomen omdat ik van mening ben dat dit soort zaken in de openbaarheid besproken dienen te worden. Zowel vanwege de transparantie richting de kiezers als vanwege het feit dat alleen in de openbaarheid getrokken conclusies en gemaakte afspraken te controleren zijn.

Het rapport moet zo snel mogelijk openbaar gemaakt worden.
Inmiddels heb het stadhuis verzocht mij het rapport te overhandigen, waarbij ik te kennen heb gegeven dat ik me niet wil houden aan de "zogenaamde vertrouwelijkheid" die op dit "niet bestaande" rapport schijnt te rusten. Mocht dit een reden zijn om mij overhandiging van het rapport te weigeren dan zal ik een verzoek tot openbaarmaking doen middels een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur.

Daarnaast zal ik een verzoek tot interpellatie indienen. Zowel de burgemeester als de betrokken fractievoorzitters zullen aan de tand moeten worden gevoeld over hun handelen in deze in mijn ogen schandalige gang van zaken.

Op dit log zal ik zoveel mogelijk verslag doen over deze zaak.

U bent hier