h

Pilatus Pas

19 november 2004

Pilatus Pas

Hieronder het verzoek tot openbaarmaking (zie Sim Sala Bim en Hokus Pokus)

SP fractie in de gemeenteraad van Arnhem

Aan: de burgemeester van Arnhem en de fractievoorzitters van PvdA, VVD, CDA, Zuid Centraal, Groen Links, Pro Arnhem, D66, Stadsbelang en de Christen Unie in de gemeenteraad van Arnhem

Betreft: eis tot openbaarmaking âKritisch rapport over Krikkeâ

Geachte burgemeester,
Geachte fractievoorzitters,

Middels deze brief eist de fractie van de SP in de gemeenteraad van Arnhem openbaarmaking van het âkritisch rapport over Krikkeâ waarover in Dagblad de Gelderlander op vrijdag 19 november werd bericht.

Transparantie van bestuur, het imago van het stadsbestuur richting de burger en het zelfcorrigerendvermogen van de politiek zijn niet gebaat bij verdere geheimzinnigheid in deze en aanverwante kwesties.

Volgens de fractie van de SP zijn er geen rechtsgeldige argumenten aan te voeren om het betreffende rapport aan de openbaarheid onttrokken te houden.

Daar waar het recht op privacy van (ex) medewerkers in het geding zou kunnen zijn, kan worden volstaan met het weglaten van de namen van betrokkenen.

Mochten er rechtsgeldige argumenten worden aangevoerd om het rapport aan de openbaarheid ontrokken te houden, dan verzoekt de fractie van de SP alle delen van het rapport, waarop deze eventuele argumenten niet van toepassing zijn, onmiddellijk openbaar te maken.

De fractie van de SP doet hierbij een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur.

De fractie van de SP verwacht dat onmiddellijk dan wel uiterlijk binnen een week gevolg wordt gegeven aan bovenstaand verzoek.

Hoogachtend,

Namens de fractie van de SP in de gemeenteraad van Arnhem

G.E. Elfrink
fractievoorzitter

U bent hier