h

Hier mag Arnhem Trots op zijn!

7 december 2004

Hier mag Arnhem Trots op zijn!

Afgelopen maandag bracht ik een bezoek aan de Winteropenstelling van het Nederlands Openlucht Museum. Ik kwam speciaal voor de schaatsbaan, maar tot mijn verrassing was er nog veel meer te doen dan zwieren over het bevroren nat. -wat in mijn geval vooral neer kwam op mezelf staande houden...

Vooral in het donker (het museum is tot 21.00 uur open) ademde het Museumpark een geweldige sprookjesachtige sfeer uit. Je neemt niet alleen kennis van het leven van vroeger, je zit er midden in!

Na het schaatsen, het trammetje nemen en de koude voeten warmen in het cafeetje waar de herbergier onder het genot van een glas boerenmeisjes trakteert op de laatste dorpsroddels. Drinken op de lat kan helaas niet want ma is er niet. Vroeger proeven doe je bij de schouw in de Boerderij uit Varik, waarna wel moet worden afgewassen met water uit de ketel en zeep, want een afwasmachine is er natuurlijk niet. Onderweg naar de boerderij uit Vierhouten voor een kopje ketelkoffie bij het licht van haardvuur en olielamp, (durfallen nemen het donkere pad) heb je een goede kans Stramme Stien het spokkelvrouwtje tegen het lijf te lopen.

Vergeet ook niet de tentoonstelling Dingenliefde te bezoeken. Verbazingwekkende verzamelingen van gewone Nederlanders worden op bijzondere wijze gepresenteerd en uitgelicht, waarbij ook aandacht wordt geschonken aan de motivatie van de verzamelaars.

Voor een ieder die over een gezonde fantasie beschikt, vormt de Winteropenstelling van het Nederlands Openlucht Museum een romantische vlucht in een historisch verantwoorde sprookjeswereld.

Leg je laatste stuivers bij elkaar en trakteer jezelf (en je geliefde) op een romantisch avondje openlucht museum!

U bent hier