h

Oud&Nieuw Konijn

28 december 2004

Oud&Nieuw Konijn

Stappen in Arnhem het blijft behelpen...
Vanaf 2006 gaan eindelijk de kroegen langer open.
Tot die tijd (en daarna vast ook) zijn de Konijnfeesten in Musis zeker de moeite waard!

Zie je daar!

Deejay danst niet op eigen plaatjes
Geschreven door De Gelderlander

Zeker tien jaar organiseert Hans Walraven feesten in Arnhem. Veel te lang eigenlijk. Maar hij moet wel, want een ander doet het niet, feesten organiseren waar de beeldend kunstenaar naartoe zou willen. En daarom spreekt hij ook zelf al van het 'traditionele' Konijn 2000 Nieuwjaarsfeest.

Als er iets niet traditioneel zou moeten zijn, dan wel de feesten van Konijn. In elk geval is de muziek is volgens mede- organisator Francois Bergmans nog steeds vooruitstrevend. Ook al is de locatie dat niet. In het statige Arnhemse concertgebouw Musis Sacrum moet niettemin op de eerste nacht van het nieuwe jaar de sfeer van een spontane art party hangen. In het begin draaide Walraven ook zelf, muziek die anders was dan de harde, eenvormige house die op dansfeesten domineerde. Dat ging zo: zelf een plaatje opleggen, dan hard naar de dansvloer rennen om te dansen. En dan goed opletten om voor het einde van de plaat weer achter de draaitafel te staan. Die doe- het-zelf attitude raakt Konijn 2000 wat Bergmans en Walraven betreft nooit kwijt, al zijn de deejays er technisch flink op vooruitgegaan.

Hoe divers de stijlen op een Konijn-feest zijn, bewijst Wilco the funky librarian, die, zoals zijn naam al doet vermoeden, daadwerkelijk in de bibliotheek werkt. Een audio-archivaris, altijd speurend naar onverwachte klanken. Zijn deejayset klinkt als een omgevallen platenkast. Wilco, favoriet bij vaste klanten van Konijn 2000, wordt onder meer bijgestaan door Tyson, Danny-D, Cordo en Alarik. In de grote zaal zal voornamelijk dance te horen zijn, in de kleine zaal alles tussen funk en pop via alle minder makkelijk te benoemen afgeleiden, van 'sleazy electro' tot 'kapotte disco'.

Bergmans en Walraven houden kantoor in De Melksalon, in een ruimte naast een kolossale kluis, waar ooit de salarisadministratie van de Cobercofabriek was gevestigd. Bij de straalkachel. Niet dat iemand denkt dat het ze om het geld te doen is. In de afvulhal van de fabriek werd afgelopen herfst het alternatieve dansfeest Humotions gehouden. De veejays van Dead Pixel Society stalen toen de show met verrassende videokunst. Op nieuwjaarsdag kleden ze Musis Sacrum virtueel aan.

Nieuwjaarsfeest Konijn 2000, 1 januari in Musis Sacrum Arnhem. Aanvang: 0.30 uur. Entree: â¬17, kaarten bij Waaghals, Play It Again & Café Vrijdag.

U bent hier