h

de Wit stemt en schrijft verkeerd!

6 februari 2005

de Wit stemt en schrijft verkeerd!

Jan de Wit lijkt tijdens de raadsvergadering van 31 Januari bij een belangrijk agendapunt verkeerd te hebben gestemd. Dit blijkt uit een stuk wat de Wit schrijft op de Arnhemse D66 website:

Dankzij een meerderheid in de raad hebben we het voor elkaar dat wanneer je een 21 jarige dakloze bent, een hogere uitkering krijgt dan wanneer je 21 jaar bent en niet dakloos. Sorry hoor, maar dit gaat D66 toch echt te ver.
In de raadsvergadering van 31 januari was het weer zover: de waanzin nabij. Het afgelopen jaar is zeer veel tijd besteed aan een evenwichtige invulling van de door het rijk opgelegde bezuinigingen voor bijstandsgerechtigden. Omdat de meerderheid, inclusief D66 vond dat de bezuinigingen te ver gingen heeft de gemeente zelf extra geld bijgelegd, zodat mensen die niet kunnen werken er niet op achteruitgaan. Dit zijn chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Verder is er extra geld beschikbaar voor schrijnende gevallen. Het mooie van de wet is dat we bijstandsgerechtigden niet meer over 1 kam scheren, maar dat ieder persoon individueel wordt bekeken.

Maar dankzij een motie van de SP, gesteund door onder andere de PvdA en Groen links hebben we het voor elkaar dat wanneer je een 21 jarige dakloze bent, een hogere uitkering krijgt dan wanneer je 21 jaar bent en niet dakloos.

Daar heb je anders zélf voor gestemd Jan de Wit! Met het aannemen van de motie werd het collegevoorstel op één punt gewijzigd; de forse korting voor de groep dak en thuislozen ging niet door. De SP stemde tégen het gewijzigde collegevoorstel omdat het ook uitgaat van forse kortingen op andere groepen uitkeringsgerechtigden. Jan de Wit had óók tegen het collegevoorstel moeten stemmen of hij had zijn stukje niet moeten schrijven. Beetje vreemd namelijk; iets té ver vinden gaan, maar er wel vóór stemmen.

Het is namelijk de door D66 aangenomen verordening die er voor zorgt dat uitkeringsgerechtigden (en dus ook 21 jarige kamerbewoners) er fórs op achteruit gaan. Als een meerderheid van de raad en Jan de Wit de stemming van de SP hadden gevolgd hadden 21 jarige met dak boven het hoofd nog steeds meer gekregen dan 21 jarige daklozen. Sterker nog álle uitkeringen waren gewoon intact gelaten. In deze steeds duurder wordende tijden wél zo sociaal!

De Wit vermeld op de D66 website niet dat de SP tegen het collegevoorstel stemde. Wel zo netjes als hij het stuk op dit punt even aanpast!

U bent hier