h

PropagandaRaket GroenLinks mist Doel!

26 februari 2005

PropagandaRaket GroenLinks mist Doel!

Groen Links wethouder Chris de Ronde kwam het afgelopen jaar een aantal malen in opspraak omdat hij her en der in de stad veel te veel bomen aan het kappen was. Onlangs deed dat zich ook weer voor in de wijk Elderveld. In deze Arnhemse wijk wordt onder de naam Buiten Gewoon Beter het zwaar achterstallig onderhoud van stoep, straat en groen weer enigzins op orde gebracht. Natuurlijk moet je bij een dergelijk project als gemeente rekening houden met de wensen van bewoners.

Op uitnodiging van wethouder de Ronde namen dan ook 9 wijkbewoners vrijwillig zitting in de zogenaamde Projectgroep Groen. Deze mensen deden dit vrijwillig en hebben veel tijd gestoken in het schouwen van buurten, het bekijken van de mogelijkheden en in het vergaderen met de gemeente. Hulde, zou je zeggen, maar in plaats van een vruchtbare samenwerking ontstond er een conflict tussen de bewonersgroep en de wethouder. De bewoners voelden zich niet langer serieus genomen door de wethouder, toen die, zonder hen op de hoogte te brengen, allerlei wijzigingen in de plannen begon aan te brengen.

De mensen van de Projectgroep Groen waren dan ook hevig ontdaan, toen zij in de wijk overal bomen gekapt zagen worden, waarvan zij dachten dat ze zouden blijven staan. Een van de bewoners was toevallig ook lid van de politieke partij Zuid Centraal en stelde fractievoorzitter Nico Wiggers van de gang van zaken op de hoogte.

Wiggers dreigde met een motie van wantrouwen als wethouder De Ronde niet onmiddelijk de kap zou staken. De Ronde, die gek is op zijn baantje, koos eieren voor zijn geld en gaf de aannemerij de opdracht om de zagen en bijlen weer op te bergen. Maar het kwaad was voor de wethouder natuurlijk al geschied. Door eerdere miskleunen rond de kap van bomen stond hij inmiddels al bekend als de BomenBeul van Arnhem en nu kwam dit akkefietje er dan ook nog bij.

Ogenschijnlijk totaal in paniek, omdat hun eigen wethouder voor de zoveelste keer de hakbijl in hun "groene imago" had gezet, kwam het bestuur van Groen Links in actie. Folders, ondertekend met het bestuur van Groen Links en waarin het met de waarheid niet zo nauw genomen wordt, werden in de hele wijk verspreid.

Zo staat in de folder dat de 9 bewoners nauwe banden onderhouden met Zuid Centraal. Lelijke leugen, Groen Links! Slechts een van de bewoners heeft een relatie met Zuid Centraal. Niet de hele groep, iets wat jullie wisten!

Inmiddels heb ik gesproken met een vrouw uit de groep die hevig ontdaan is dat Groen Links haar in de hele buurt te kakken heeft gezet. Deze vrouw is erg boos en erg verdrietig, nu zij in de folder van Groen Links voor de hele buurt wordt neergezet als een ordinaire schaakpion in onfrisse politieke spelletjes.

GroenLinks, deze vrouw is geen lid van Zuid Centraal, ze stemt er niet eens op! Deze vrouw heeft slechts haar vrije tijd opgeofferd om in het belang van haar eigen buurt mee te denken met de plannen van de gemeente. Deze vrouw (en de andere leden van de bewoners groep) verdient respect en niet de behandeling die jullie haar geven!

U bent hier