h

Gemeente moet duidelijk zijn over MegaMoskee

6 maart 2005

Gemeente moet duidelijk zijn over MegaMoskee

De huidige moskee aan de Sonsbeeksingel vormt geen probleem voor de wijk Klarendal. De Moskee zelf heeft wel een aantal problemen. Een probleem is dat in het huidige pand volgens de bestemming helemaal geen moskee mag zitten. Een ander probleem is dat het pand verouderd is en dat de moskee schuilgaat achter een groentewinkel. In plaats van in te zetten op een legalisering van de huidige lokatie en een verbouwing van het pand (wat eenvoudig geregeld kan worden en vermoedelijk op weinig weerstand zou stuiten) gaat de voorzitter van de Islamitische Unie voor een nieuw te bouwen grootschalige moskee met o.a. 1000 gebedsplaatsen, 1000m2 winkelruimtes, 300 parkeerplaatsen, een hamam en een ontmoetingsruimte in Klarendal. Het was dan ook geen verrassing dat dit veel onrust veroorzaakte in de dichtbebouwde volkswijk, waar nu al een gebrek aan ruimte heerst.
Opvallend aan het hele verhaal is de de gemeente onder aanvoering van wethouder Bodegraven de heer Budak niet klip en klaar heeft duidelijk gemaakt dat een dergelijk grootschalige voorziening met een regionale functie simpelweg niet in een dichtbebouwde woonwijk past.

Ruimtelijk, Verkeerstechnisch, stedebouwkundig kan het allemaal niet wat de heer Budak wil en de gemeente moet wijkbewoners en gelovigen niet langer in de waan laten dat de droommoskee wel een haalbare kaart is in Klarendal. De gemeente heeft tot op heden alleen maar verwarring gezaaid en dat is de rust in de wijk niet ten goede gekomen. De SP verwacht van de wethouder dat hij op zeer korte termijn die duidelijkheid wél geeft. Zo niet dan zullen we hem hierover in de gemeenteraad aan de tand voelen.

U bent hier