h

40% Koppel-Korting en misschien wel meer

15 september 2005

40% Koppel-Korting en misschien wel meer

ROOD Arnhem, jongeren in de SP, gaan op vrijdag 16 september 2005 tussen 10.00 en 21.00 uur actie voeren voor het centraal station in Arnhem. Mensen zonder kortingskaart krijgen de kans om met 40% korting naar hun plek van bestemming te reizen. Zij krijgen deze korting alleen door zich door ROOD te laten koppelen aan een onbekende medepassagier met een kortingskaart. (op een NS-kortingskaart mogen drie mensen met korting meereizen)

De treinkaartjes in Nederland zijn duur. En dit terwijl de service van het openbaar vervoer er niet op vooruit gaat. Reizen met het openbaar vervoer is beter voor het milieu en zorgt het voor minder files. Toch is het openbaar vervoer steeds duurder geworden. Om het weer een stukje toegankelijker te maken voor iedereen, voert ROOD nu deze actie. De actie stelt mensen zonder kortingskaart in staat om toch tegen gereduceerd tarief met de trein te reizen.

Als parodie op de rookpaal maakt ROOD Arnhem een OV-paal. De OV-paal bevat een aantal bordjes met grote stationsnamen zoals, Utrecht, Nijmegen, Amsterdam, Doetinchem e.d.

De jongeren van ROOD zijn aanwezig om mensen voor een reis of misschien wel meer, aan elkaar te koppelen.

Meer info op de website van ROOD Arnhem

U bent hier