h

De Ronde en de kleur van Groen Links

16 december 2005

De Ronde en de kleur van Groen Links

wethouder de Ronde

Chris de Ronde, wethouder voor Groen Links werd vorige week afgeserveerd door de ledenvergadering van zijn partij. Wat daarbij opviel is dat geen van de vier huidige raadsleden van Groen Links nog met de Ronde verder wilde. De wethouder beraadt zich nog steeds op zijn positie als wethouder, maar we mogen toch concluderen dat hij op de steun van zijn eigen fractie in de gemeenteraad niet meer hoeft te rekenen. Hoewel het een zeer schizofrene situatie zou opleveren kan De Ronde door de overige coalitiepartijen in het zadel worden gehouden. De coalitiepartijen minus Groen Links beschikken namelijk nog steeds over een meerderheid. Zijn vertrek zou echter een stuk geloofwaardiger zijn. De andere wethouders kunnen dan voor de maanden die nog resten zijn portefeuille overnemen.

Buiten zijn eigen partij vindt De Ronde nog wel volop steun. Zo noemt PvdA leider Rikken het wippen van De Ronde "een onthutsende slachting" en omschrijft De Ronde als "een van de sterkere wethouders in dit College."
Hier ben ik het niet mee eens. De wethouder gaat bij mij de boeken in als een regent voor wie het pluche belangrijker was dan het verwezenlijken van idealen.

Zijn eerste "wapenfeit" als wethouder was het vol overtuiging privatiseren van de Arnhemse plantsoenendienst. Zogenaamd vanwege kostenoverwegingen. De eigenlijk redenen was dat hij als wethouder het management niet aan durfde pakken die hopeloos faalde in de aansturing van het personeel. Iets wat haarfijn door onderzoeksbureau Beerenschot uit de doeken werd gedaan in een "ongevraagde" slotconclusie (het Bureau had namelijk de opdracht gekregen een rapport op te stelllen, wat de privatisering rechtvaardigde) De Arnhemse gemeenteraad bekend om haar slappe knie

U bent hier