h

Krikke in gesprek over deurbeleid

8 december 2005

Krikke in gesprek over deurbeleid

Discriminatie aan de deur; het komt regelmatig voor in de Arnhemse horeca. De SP vond dat het niet langer zo kon, verzamelde klachten over de vernederende willekeur van het deurbeleid en zorgde er voor dat de gemeenteraad een motie aannam waarin dit werd veroordeeld en van de burgemeester maatregelen werden gevraagd.

Een maand later was in een spraakmakende reportage van TV Programma Actueel van omroep Gelderland te zien hoe vier nette allochtone jongens stelselmatig geweigerd werden in het Arnhemse uitgaansleven, waardoor de bevindingen van de SP helaas nogmaals werden bevestigd.

Commissielid en kandidaatraadslid Cris Lenting van de SP vroeg gisterenavond aan burgemeester Krikke of zij er inmiddels al mee aan de slag was gegaan en kreeg naar zijn tevredenheid te horen dat binnekort de eerste stappen worden gezet. De SP zal deze zaak op de voet blijven volgen en blijven aansturen op resultaten.

Uit de Gelderlander van vandaag:

Krikke in gesprek over deurbeleid
Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem gaat binnenkort formeel praten met horeca- ondernemers en uitgaanspubliek over het deurbeleid op de Korenmarkt. Ze heeft inmiddels al een aantal informele gesprekken gevoerd over het toelatingsbeleid in het Arnhemse uitgaansgebied. Krikke is gemaand tot actie door de overgrote meerderheid in de gemeenteraad. Die is bezorgd over de geluiden dat allochtonen uit sommige Arnhemse uitgaansgelegenheden worden geweerd.

U bent hier