h

Neem je gastoeter mee!

5 december 2005

Neem je gastoeter mee!

12.00 uur vanmiddag (V)luchtalarm!
Onder aanvoering van minister Verdonk worden schoolgaande kinderen teruggestuurd naar landen waar ze nooit zijn geweest. Door de bureaucratische rompslomp van de overheid konden mensen jaren en jaren in asielprocedure blijven. Die zelfde overheid moet dan ook zo ruimhartig zijn deze groep hier te laten. Het kan ook makkelijk. De groep is klein en er gaat geen aanzuigende werking van uit.

Deze week werd in een uitzending van Netwerk duidelijk dat Nederland asielzoekers naar Congo terug stuurt en meteen even de mensenrechtenschendende autoriteiten aldaar inlicht over het feit dat de betrokkenen in Nederland waren om politiek asiel aan te vragen. Gevangenschap en marteling is het gevolg van deze pennelikkende kortzichtigheid.

Protesteren tegen dit onmenselijke asielbeleid doen we vandaag (de eerste maandag van de maand) om 12.00 uur bij stadhuizen in heel Nederland. Ook in Arnhem. Het traditionele luchtalarm zal met jouw geluid overgaan in het vluchtalarm. Neem je vrienden en je gastoeter mee! Laat de gemeente Arnhem weten dat ze aan de poorten van Verdonk moet rammelen!

Vluchtalarm wordt in Arnhem georganiseerd door ROOD

U bent hier