h

SP poster verwijderd door stadhuispolitie

18 februari 2006

SP poster verwijderd door stadhuispolitie

De afgelopen weken hingen er PvdA en GroenLinks verkiezingsposters op de ramen van het stadhuis. Deze waren door de partijen opgehangen in hun eigen kamer. Niks mis mee, leek mij zo.

De SP kamer op het stadhuis grenst recht tegenover de kamers van B&W, een prima plek om ook eens een poster op te hangen en een boodschap de wereld in te slingeren. Dat de wethouders van deze partijen hier dan de hele dag naar moesten kijken leek mij een prettige bijkomstigheid. Een ludiek protest om hen te herinneren aan het feit dat zij er namens de bevolking zitten en niet namens de projectonwikkelaars die het Rijnboogplan voor hun eigen gewin willen doordrukken.

Maar blijkbaar wordt er met twee maten gemeten door dit college. Daar waar de Groen Links en PvdA posters ongemoeid mochten blijven hangen, werd er naar het ontdekken van de SP poster onmiddelijk actie ondernomen. En wat voor een actie: in opdracht van "locoburgemeester" Vlam werd zonder toestemming van de SP door een ambtenaar met een loper de kamer van de SP opengemaakt en werd de poster verwijderd.

En omdat er natuurlijk een smoesje nodig was om deze actie te rechtvaardigen, bleek er opeens een beleid te zijn dat zegt dat er geen posters op de ramen van het stadhuis mogen hangen. Dit "beleid" was er gezien de posters van GroenLinks en PvdA daarvoor blijkbaar nog niet. Of vond Vlam (PvdA) het toen niet nodig dit te handhaven, omdat het om haar eigen partij ging?

U bent hier