h

Wat er niet bij verteld wordt: besluit Rijnboog nog niet genomen.

6 mei 2007

Wat er niet bij verteld wordt: besluit Rijnboog nog niet genomen.

De gemeente doet er alles aan om Rijnboog bij de Arnhemmers door de strot te duwen. Zo wordt er 1,2 miljoen belastinggeld gespendeerd voor het organiseren van een nep-referendum, waarbij burgers kunnen kiezen uit drie havenvarianten. Welke vierkante bak vindt u het leukst? Drie keer ja voor Rijnboog dus. Andere meningen zijn niet gewenst. Nee stemmen is niet mogelijk en ook het uitbrengen van een blanco stem is verboden gemaakt. De blancoknop wordt voor deze gelegenheid van de stemcomputer gehaald. Een groot deel van de 1,2 miljoen wordt uitgegeven aan het maken van reclame voor het omstreden plan. Advertenties, reclame-zendtijd en een DVD voor alle Arnhemmers.

Ondertussen proberen de voorstanders van Rijnboog de suggestie te wekken dat alles al in kannen en kruiken is. De raad zou al besloten hebben dat het plan moet worden uitgevoerd en er zou geen weg terug meer zijn. Verzet zou geen zin meer hebben en men kan dus maar beter voor een van de varianten kiezen. Niets is minder waar!

Om dit plan te kunnen uitvoeren moeten er bestemmingsplanwijzigingen worden doorgevoerd. De raad moet hier nog toe besluiten en burgers kunnen hier nog met succes bezwaar tegen aantekenen. Tot dat moment is bezwaar tegen Rijnboog nog niet mogelijk.

Pas bij de vaststelling van bestemmingsplanwijzigingen valt het echte besluit over Rijnboog.
De besluiten die tot nu toe zijn genomen hebben geen enkele juridische betekenis. Voor ons liggen nog jaren van procedures voor de handtekeningen definitief kunnenworden gezet. Het is nog maar zeer de vraag of er in de Arnhemse raad tegen die tijd nog wel een meerderheid voor Rijnboog is. In 2010 zijn er immers weer verkiezingen.

Het is beter om Rijnboog af te blazen en samen met de Arnhemmers een kleiner en minder kostbaar en ingrijpend plan voor de zuidelijke binnenstad te ontwikkelen. Beter voor de stad, minder bezwaar en sneller klaar!

U bent hier