h

Arnhem Sportgemeente 2011

29 september 2011

Arnhem Sportgemeente 2011

De gemeente Arnhem is uitgeroepen als de Nederlandse Sportgemeente van 2011. Woensdagavond 28 september heeft de jury de uitslag in Haarlem bekend gemaakt. De jury prijst Arnhem voor de sterke samenwerking op sportief gebied en het aanbod aan sportvoorzieningen. Wethouder sport Gerrie Elfrink nam de trofee in ontvangst. "Arnhem is nu nationaal erkend als sportstad. Heel sportief Arnhem werkt samen aan een goed sportklimaat: sportverenigingen, -opleidingen en -organisaties, Siza Het Dorp, nationaal sportcentrum Papendal Arnhem en veel andere clubs. Samen met het Arnhemse sportleven en alle sportieve Arnhemmers voel ik me vandaag sportkampioen", aldus Gerrie Elfrink.

Het thema van de zesde verkiezing van Sportgemeente van het Jaar was 'lokale samenwerking'. Daarin blijkt Arnhem van de deelnemende sportgemeenten de beste te zijn. Arnhem versloeg in een sportieve nek-aan-nekrace de mede-genomineerde gemeenten Den Bosch, Den Haag, Enschede en Hoogeveen. Alle Nederlandse gemeenten konden meedoen aan de aanwijzing van Sportgemeente van het Jaar. De juryvoorzitter Lucas Bolsius was vol lof over de uitverkoren sportstad: "Arnhem draagt vol passie een visie op sport uit. Van topsport tot breedtesport tot sport in de wijk. Een doordachte aanpak voor een leven lang sporten." De jury bestond uit leden van de Vereniging van Sport en Gemeenten, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF, de hockeybond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Wethouder Gerrie Elfrink: "Ik ben supertrots op deze sportieve hoofdprijs. Het is een erkenning voor de enorme inzet van de Arnhemse sportwereld. Binnenkort presenteren wij onze visie op sport en bewegen. Een visie die de gemeente samen met de Arnhemse sportverenigingen heeft gemaakt om de clubs nog vitaler te maken en nog meer Arnhemmers te bewegen om te gaan sporten. Wij streven ernaar dat drie op de vier Arnhemmers aan sport en beweging doen. De jury stelt vast dat wij het juiste sportklimaat bieden. Met deze geweldige prijs als ruggensteun bouwen we verder aan Arnhem sportstad!" De presentatie van Arnhem Sportstad 2011 is te zien op www.sportgemeentevanhetjaar.nl

U bent hier