h

SP wethouders vangen klappen op

8 mei 2012

SP wethouders vangen klappen op

In onze mooi stad zijn zeer veel betrokken Arnhemmers actief die op hun eigen wijze een bijdrage leveren aan een betere samenleving. In het onderstaande artikel een van deze fantastische initiatieven.

Kickboksen met moeilijk opvoedbare kinderen

Weerbaarheid vergroten, zelfrespect winnen en agressie reguleren. Dat zijn de doelen van de kickbokstrainingen die oud-wereldkampioen Fred Royers elke maandag geeft op expertisecentrum EecEe, een school voor overbelaste jongeren. Maandagochtend kwamen de wethouders Gerrie Elfrink en Luuk van Geffen kickboksmateriaal aanbieden en een potje sparren tegen leerlingen op de school aan de Groningensingel.

Na het overhandigen van bokshandschoenen, scheenbeschermers, bitjes en stootkussens deelde wethouder Van Geffen fanatiek trappen uit aan een leerling. Het is de bedoeling dat de leerlingen rustiger worden van de training en daardoor later de juiste keuzes maken. "Je ziet op de Korenmarkt dat juist de echte kickboksers ruzies uit elkaar halen; zij hebben veel meer zelfbeheersing", aldus Van Geffen. Volgens hem leren de kinderen situaties daardoor ook beter overzien, wat weer positief zou moeten uitwerken op het plannen en maken van huiswerk.

Afdelingsleider Ria Krul weet dat de leerlingen het aan het begin spannend vonden om mee te vechten omdat ze hun 'ware ik' moeten laten zien. "Omdat je tijdens het boksen kwetsbaar bent, word je uitgedaagd te laten zien wie je echt bent. Je kunt je niet anders voordoen. Dat is positief." Daarnaast ziet ze dat de leerlingen iemand nodig hebben om tegen op te kijken. "Fred Royers is wereldkampioen geweest, hij is voor hen een held."

[...]

Voor Royers is het geen probleem om elke maandag les te geven. "Normaal geef ik les op een echte kickboksschool. Maar deze groep is er zo positief mee bezig, zo krijg ik ook extra energie."

    

Gerrie Elfrink kickbokst tegen een leerling. Trainer Fred Royers kijkt toe. - foto Marina Popova

U bent hier