h

SP Openluchtkantoor: Elderveld moet groen blijven!

27 februari 2012

SP Openluchtkantoor: Elderveld moet groen blijven!

Zaterdag 25 februari hield de SP het eerste SP Openluchtkantoor van het jaar, in de wijk Elderveld. De informatiekraam stond vlak bij de ingang van het drukke winkelcentrum Elderhof. Daar gingen SP-raadsleden en andere vrijwilligers in gesprek met het winkelende publiek. Er werd onder andere gepraat over de toenemende vergrijzing van Elderveld. Maar ook andere kwesties kwamen ter sprake.

Openluchtkantoor Elderveld

Aan de hand van een vragenformulier werd er gericht gepraat over de goede en de minder goede punten van Elderveld. Veel bewoners waren erg trots op het groene karakter van de wijk. Dat moet altijd zo blijven!, kregen de SP’ers vaak te horen. Het is wel jammer, dat er in al dat groen zo weinig speelgelegenheid is voor kinderen, vonden sommigen.

Er wonen veel senioren in Elderveld. Toch was niet iedereen tevreden over de dienstverlening aan ouderen. Voor veel voorzieningen moeten ouderen de wijk uit, bijvoorbeeld naar Kronenburg. En het activiteitencentrum voor ouderen is ook niet altijd open, klaagde iemand.
Over het algemeen overheerst de tevredenheid in de wijk. Ook mensen van buiten weten de weg naar Elderveld te vinden, bleek zaterdag. Vooral vanuit Schuytgraaf, waar erg weinig voorzieningen zijn, komen mensen naar Elderveld. Zij doen onder andere hun boodschappen in winkelcentrum Elderhof. Zelfs uit Kronenburg en uit Elst komen de kopers, zo bleek.

Elderveld: een drukke, groene plek in Arnhem.

U bent hier