h

In Arnhem

5 juli 2012

Emile bij SP ‘campagnesalon’ Geitenkamp

Zelfs Emile Roemer stond zaterdag 30 juni op de Geitenkamp. Het was weliswaar een kartonnen Emile, maar zijn vriendelijke glimlach lokte toch menig Geitenkamper naar de SP-kraam.
En wat voor een kraam! Een door ons super actieve lid Ton speciaal voor de Arnhemse SP op maat gemaakte ‘campagnesalon’! Ideaal voor de komende verkiezingscampagne, en een waardig huis voor het SP Openluchtkantoor.

Lees verder
28 juni 2012

Geen uitstel voor tijdelijke werknemers Presikhaaf

De 92 tijdelijke werknemers van Presikhaaf Bedrijven die momenteel op de schopstoel zitten, worden niet in vaste dienst genomen. Dat was de uitkomst van de bestuursvergadering van Presikhaaf Bedrijven van woensdag 27 juni. Er werd wel een besluit aangenomen, dat er in ieder geval goed wordt gekeken wie een extra beschermde werkplek echt nodig heeft. Voor de overige, beter bemiddelbare werknemers wordt actief naar passende werk buiten Presikhaaf gezocht.

Lees verder
26 juni 2012

Gebruik onze talenten

Afgelopen woensdagavond (20 juni 2012) was er een bijeenkomst, georganiseerd door de AbvaKabo, over het niet verlengen van tijdelijke contracten voor SW medewerkers bij Presikhaaf Bedrijven te Arnhem. De SP was hierbij aanwezig, evenals GL , PvdA en het CDA en natuurlijk de mensen waar het over gaat, ongeveer 40 medewerkers.

Lees verder
20 juni 2012

SP wil voorlopig geen Kunstencluster

Laat het duidelijk zijn: de SP is nooit een voorstander geweest van een prestigieus Kunstencluster aan de Rijn. De oorspronkelijke plannen van de vorige colleges waren ronduit megalomaan en vooral: onbetaalbaar. Net als de zinloze plannen voor een haven in het Rijnbooggebied.

Lees verder
17 juni 2012

Minister Leers beantwoordt Arnhemse actie

In een brief aan de Arnhemse SP heeft demissionair minister Gerd Leers van Migratiebeleid afgelopen week gereageerd op een Arnhemse actie tegen zijn beleid. Op 21 april stond de SP met een kraam op het Land van de Markt in hartje Arnhem. Er werden onder andere handtekeningen ingezameld tegen het harteloze asielbeleid van minister Leers. De handtekeningen stonden op een slinger van papieren harten.

Lees verder
8 juni 2012

Schuytgraaf krijgt eindelijk een winkelcentrum

Eindelijk: Schuytgraaf krijgt een eigen winkelcentrum! De bouw start in 2013 op de nu nog open vlakte in de buurt van station Zuid. Als het er over een aantal jaren staat dan komt er een einde aan een lange martelgang van de Schuytgrafers.

Lees verder
30 mei 2012

Arnhemse gemeenteraad tegen reorganisaties Presikhaaf

Wethouder Van Wessem (VVD) raadde de motie af, en rekende de bezwaren nog eens voor. Maar de Arnhemse gemeenteraad wil perse dat Presikhaaf Bedrijven geen botte beslissingen meer neemt over de eerder geplande reorganisaties. Die zouden onder andere 92 medewerkers met een tijdelijk contract hun baan kosten.

Lees verder
22 mei 2012

Ook SP in regio vraagt Presikhaaf: maak pas op de plaats!

Vorige week verstuurde het bestuur van de Arnhemse SP-afdeling een brief naar Presikhaaf Bedrijven. Daarin werd gevraagd, om het ontslag van 92 medewerkers met een tijdelijk contract terug te draaien. Het massaontslag is een botte bezuinigingsmaatregel. Maar door de val van het kabinet Rutte is de doorvoering van allerlei bezuinigingen helemaal niet zeker. Dan moet Presikhaaf Bedrijven niet het braafste jongetje van de klas van Rutte willen zijn. De levens van 92 mensen staan op het spel.
Deze week hebben SP-afdelingen rondom Arnhem ook een brief gestuurd. Zij vragen Presikhaaf Bedrijven dringend om pas op de plaats te maken bij de herstructurering.

Lees verder
18 mei 2012

SP tegen ontslagen bij Presikhaaf

De directie van Presikhaaf Bedrijven heeft in april besloten, om de tijdelijke contracten van 92 werknemers niet om te zetten in een vaste baan. Daardoor staan 92 mensen binnenkort op straat. Presikhaaf Bedrijven doet het voorkomen, alsof ze daartoe gedwongen is door bezuinigingen van het kabinet Rutte. Maar door de val van het kabinet staat de doorvoering van die bezuinigingen op losse schroeven.
Volgens de SP zou Presikhaaf Bedrijven er daarom goed aan doen, om het ontslag van de 92 tijdelijke werknemers terug te draaien. Daarom heeft de SP Presikhaaf Bedrijven eerder deze week een brief gestuurd, in een ultieme poging om het onheil te keren. Lees hier de volledige brief.

Lees verder
14 mei 2012

Diederik Samsom bezoekt Arnhem

Afgelopen zaterdag voerde PvdA-leider Diederik Samsom verkiezingscampagne in Arnhem. Met tientallen PvdA’ers ging hij in Klarendal van deur tot deur. Daarna hield hij een toespraak in Luxor, over de nieuwe koers van zijn partij, en over Nederland ná 12 september. Zijn woorden maakten duidelijk, dat de Partij van de Arbeid thematisch steeds dichter bij de SP komt te staan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier