h

SP tegen ontslagen bij Presikhaaf

18 mei 2012

SP tegen ontslagen bij Presikhaaf

De directie van Presikhaaf Bedrijven heeft in april besloten, om de tijdelijke contracten van 92 werknemers niet om te zetten in een vaste baan. Daardoor staan 92 mensen binnenkort op straat. Presikhaaf Bedrijven doet het voorkomen, alsof ze daartoe gedwongen is door bezuinigingen van het kabinet Rutte. Maar door de val van het kabinet staat de doorvoering van die bezuinigingen op losse schroeven.
Volgens de SP zou Presikhaaf Bedrijven er daarom goed aan doen, om het ontslag van de 92 tijdelijke werknemers terug te draaien. Daarom heeft de SP Presikhaaf Bedrijven eerder deze week een brief gestuurd, in een ultieme poging om het onheil te keren. Lees hier de volledige brief.

Aan de directie van Presikhaaf Bedrijven
Geachte directie,

Namens de Socialistische Partij Arnhem vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Ons bereikte het verontrustende bericht dat u op 19 april 2012 heeft besloten, om de tijdelijke contracten van 92 werknemers van uw bedrijf niet om te zetten in een vast contract. Dat betekent in simpel Nederlands, dat 92 goede medewerkers op straat komen te staan.

U beweert dat u niet anders kunt. De drastische bezuinigingen van de rijksoverheid op de Sociale Werkvoorziening zouden u tot uw stap dwingen. Ook de lange onzekerheid over de uitwerking en invoering van Wet werken naar vermogen (WWNV) laat u geen keus, zegt u met stelligheid.
De Arnhemse afdeling van de SP twijfelt aan uw stelligheid. Het is momenteel maar zeer de vraag of, na de val van het kabinet Rutte, het wetsvoorstel WWNV in zijn huidige vorm overeind blijft. Veel gemeenten, waaronder Arnhem en enige omliggende gemeenten, hebben verklaard niet meer te willen vooruitlopen op de uitvoering van de WWNV. Waarom doet u dat dan wel, vraagt de SP zich af?

Gezien alle onzekerheid rond de wetgeving vraag ik u dringend deze beslissing ongedaan te maken, en de tijdelijke contracten van al uw 92 medewerkers om te zetten in contracten voor onbepaalde tijd. Ik doe een beroep op uw verantwoordelijkheid als werkgever. Laat uw hardwerkende werknemers niet achter de geraniums verdwijnen.

Met vriendelijke groet,

Fiona Verwijs
Afdelingsvoorzitter SP Arnhem

U bent hier