h

Minister Leers beantwoordt Arnhemse actie

17 juni 2012

Minister Leers beantwoordt Arnhemse actie

In een brief aan de Arnhemse SP heeft demissionair minister Gerd Leers van Migratiebeleid afgelopen week gereageerd op een Arnhemse actie tegen zijn beleid. Op 21 april stond de SP met een kraam op het Land van de Markt in hartje Arnhem. Er werden onder andere handtekeningen ingezameld tegen het harteloze asielbeleid van minister Leers. De handtekeningen stonden op een slinger van papieren harten.

Juist die dag viel het kabinet Rutte, en werd Leers demissionair. Daarmee kwam er een voorlopig einde aan zijn hardvochtige uitzettingsbeleid. Desondanks heeft de Arnhemse SP de slinger met protestharten naar de minister gestuurd. Al was het maar als indrukwekkend document van Arnhems protest tegen de zinloze uitzetting van mensen als Mauro.
Afgelopen week plofte er een persoonlijke brief van minister Leers op de mat van het Arnhemse SP-partijhuis. Daarin reageert hij op de actie van 21 april. De minister legt in zijn brief nog eens uitgebreid zijn werkwijze uit. Hij geeft aan dat hij niet anders kan, onder de gegeven omstandigheden.
Maar Leers heeft ook begrip voor de Arnhemse actie. ‘De maatschappelijke betrokkenheid die uit deze handtekeningenactie blijkt, waardeer ik zeer’, schrijft hij. ‘Ik besef heel goed dat er verschillende meningen over het asielbeleid mogelijk zijn en dat mensen het soms moeilijk hebben met de gevolgen van het asielbeleid in de praktijk.’
Hopelijk komt er na 12 september een regering met een meer menselijke kijk op asielprocedures. In ieder geval heeft Gerd Leers zich van zijn menselijke kant laten zien, door netjes te antwoorden op de actie van de Arnhemse SP. Hij kan het dus wel.

U bent hier