h

Ook SP in regio vraagt Presikhaaf: maak pas op de plaats!

22 mei 2012

Ook SP in regio vraagt Presikhaaf: maak pas op de plaats!

Vorige week verstuurde het bestuur van de Arnhemse SP-afdeling een brief naar Presikhaaf Bedrijven. Daarin werd gevraagd, om het ontslag van 92 medewerkers met een tijdelijk contract terug te draaien. Het massaontslag is een botte bezuinigingsmaatregel. Maar door de val van het kabinet Rutte is de doorvoering van allerlei bezuinigingen helemaal niet zeker. Dan moet Presikhaaf Bedrijven niet het braafste jongetje van de klas van Rutte willen zijn. De levens van 92 mensen staan op het spel.
Deze week hebben SP-afdelingen rondom Arnhem ook een brief gestuurd. Zij vragen Presikhaaf Bedrijven dringend om pas op de plaats te maken bij de herstructurering.

De brief is ondertekend door de SP-afdelingen in Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden/Rozendaal, Rijnwaarden, Westervoort, Zevenaar en Arnhem. In de omliggende gemeenten wordt ook gebruik gemaakt van de diensten van Presikhaaf Bedrijven. Bovendien werken er veel streekgenoten bij diverse afdelingen van Presikhaaf. Zij dreigen allemaal het slachtoffer te worden van de door Rutte geëiste hervormingen.
Over minder dan vier maanden zijn er verkiezingen. De kans is groot, dat de herstructurering dan niet doorgaat. Maak een pas op de plaats!, vraagt de SP dan ook luid en duidelijk. Wacht nog even met slopen. Misschien is het niet meer nodig. Dan kunnen de tijdelijke arbeidscontracten alvast naar vaste contracten worden omgezet. Voor die 92 medewerkers en hun gezinnen.

U bent hier