h

Schuytgraaf krijgt eindelijk een winkelcentrum

8 juni 2012

Schuytgraaf krijgt eindelijk een winkelcentrum

Eindelijk: Schuytgraaf krijgt een eigen winkelcentrum! De bouw start in 2013 op de nu nog open vlakte in de buurt van station Zuid. Als het er over een aantal jaren staat dan komt er een einde aan een lange martelgang van de Schuytgrafers.

In januari ging de Arnhemse SP buurten in Schuytgraaf, onder aanvoering van SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen en SP-wethouder Luuk van Geffen. Zij vroegen mensen in Schuytgraaf naar hun woonomgeving. Veel wijkbewoners klaagden steen en been over het gebrek aan voorzieningen. Vooral het gemis van een volwaardig winkelcentrum was een groot probleem.
Vele jaren leek een winkelcentrum niet haalbaar. Vanwege de crisis, mompelden de projectontwikkelaars futloos. Niemand leek zich om de bewoners te bekommeren. In april besloot het huidige college om de regie over Schuytgraaf in eigen hand te nemen. En nu kan het dus wel, een heus winkelcentrum. Schuytgraaf krijgt eindelijk de regie die het nodig heeft, mede dank zij de slagvaardige inbreng van de SP in het huidige college.
De SP feliciteert de inwoners van Schuytgraaf met deze eerste etappe, op weg naar een normaal leven in een wijk met normale voorzieningen.

U bent hier