h

Meer en socialer bouwen in Arnhem

17 april 2012

Meer en socialer bouwen in Arnhem

Op 1 april werd in de Eusebiuskerk de Woonmanifestatie 2012 gehouden. Bijna 2.000 mensen kwamen een kijkje nemen op de woonbeurs. Tijdens de Woonmanifestatie 2012 werd ook een officieel begin gemaakt met een nieuwe aanpak van wonen en bouwen in Arnhem.

Wethouder Wonen Gerrie Elfrink (SP) en vijf Arnhemse wooncorporaties en -instellingen hebben hun handtekeningen gezet onder het partnerschap Samen voor de stad 2011- 2015. Hierin hebben zij vastgelegd dat zij samen méér gaan bouwen, en dat ze bovendien socialer, zorgzamer en duurzamer gaan bouwen.

De nieuwe bouwactiviteit moet er onder andere toe leiden dat jonge, werkzoekende bouwvakkers een baan vinden. Ten slotte wil Samen voor de stad 2011-2015 starters en doorstarters op de woningmarkt een extra duwtje in de rug geven.

Wegwijs

Om woningzoekenden alvast wegwijs te maken in het aanbod, werden tijdens de Woonmanifestatie 2012 vele typen woningen gepresenteerd: eengezinswoningen, tweekappers, appartementen en villa's, maar ook starterswoningen, vrije kavels, seniorenappartementen en woningen met zorg aan huis. Bestaand, nieuw en in ontwikkeling. Koop en huur.

Grote woningcorporaties als Volkshuisvesting, Vivare en Portaal waren aanwezig. En makelaars als Willemsen en Strijbosch Thunnissen gaven adviezen, hoe je je huis sneller kunt verkopen. Uiteraard ontbrak de gemeente Arnhem niet op dit evenement. In haar stand informeerde zij belangstellenden over huidige en toekomstige nieuwbouwplannen. Ook vragen over koperssubsidie, eigenbouw en kluswoningen werden beantwoord. En vragen over Samen voor de stad 2011-2015 natuurlijk. Een aantal afspraken van dit partnerschap is overigens al in uitvoering.

U bent hier