h

SP brengt kerstpakketten naar voedselbank in Wageningen

27 december 2012

SP brengt kerstpakketten naar voedselbank in Wageningen

Op maandagochtend 24 december hebben leden van de werkgroep SP Renkum 25 ingezamelde kerstpakketten naar de voedselbank  in Wageningen gebracht. De dozen met lekkers werden dankbaar aangenomen. De SP wil met deze actie aandacht vragen voor de problemen van mensen die voedselpakketten nodig hebben. De SP steunt in principe het werk van de voedselbank. Maar in een rechtvaardig en sociaal Nederland zouden voedselbanken niet nodig moeten zijn.

De SP in Renkum wil daarom dat de gemeente Renkum er in 2013 naar streeft om het aantal bezoekers van de voedselbank te halveren. Dat is pas een echt goed voornemen voor 2013. Met gerichte armoedebestrijding en betere voorlichting kun je als gemeente een heel eind komen. Als je maar wil. Bovendien: armoede werkt niet. Het is slecht voor mensen, en slecht voor de plaatselijke economie. Armoede treft ook degenen die niet in de rij staan voor de voedselbank.
De SP vraagt aan de gemeente Renkum om armoede actief te bestrijden. Laat mensen met een minimuminkomen niet langs de zijlijn van onze samenleving staan. Meedoen in de maatschappij is vaak het begin van een nieuw leven zonder financiële problemen. Een gemeente kan plaatselijk al veel hindernissen wegnemen. Daarvoor hoef je niet te wachten op de politiek in Den Haag. Bovendien hoeft het niet veel geld te kosten. Het gaat om de juiste instelling. De rij voor de voedselbank kan in 2013 de helft korter. Als je maar wil.
De werkgroep SP Renkum wil  alle mensen die mee hebben geholpen heel erg bedanken voor hun vrijgevigheid en inzet dit jaar. Verder wenst de SP in Renkum iedere inwoner van de gemeente een goed en sociaal 2013 toe.

Reactie toevoegen

U bent hier