h

Renkum

Werkgroep Renkum valt onder de afdeling Arnhem. We proberen zoveel mogelijk leden bij elkaar te krijgen dat deze werkgroep zelfstandig verder kan en later kan uitgroeien tot een eigen afdeling.

Werkgroep Renkum beslaat de gemeente Renkum waar de dropen  Renkum, Heelsum, Oosterbeek, Doorwerth, Haveadorp en Wolfheze onderdeel van zijn.

Wilt u ook meewerken met het verder uitbouwen van de werkgroep, dan bent u van harte welkom en kunt u via het reguliere contactformulier aangeven hieraan deel te nemen.

29 mei 2013

Openluchtkantoor werkgroep Renkum

Zaterdag 1 juni staat het openluchtkantoor van de werkgroep Renkum in Oosterbeek.

Lees verder
29 april 2013

SP-onderzoek: Renkum wil kleinschalig en lokaal!

Tijdens een SP Openluchtkantoor in Renkum op 20 april peilde de plaatselijke SP de mening van de Renkumers. Bijna 60 plaatsgenoten lieten zich ondervragen. Als u als wethouder in Renkum vier miljoen euro te vergeven had, waar zou u dat dan instoppen?, was de vraag. Het liefst in een kleinschalige en lokale ontwikkeling, was het overwegende antwoord.

Lees verder
12 maart 2013

Beperk het aantal koopzondagen

De Plus in Renkum is ondanks duidelijke regels toch op zondag open. Daardoor is de discussie over het aantal koopzondagen in de gemeente Renkum weer opgelaaid.

Lees verder
10 maart 2013

Help de huurder in Renkum

De SP in Renkum steunt Vivare en andere corporaties in hun kritiek op het woonakkoord dat momenteel is afgedwongen door VVD, PvdA, CU en SGP.

Lees verder
25 januari 2013

SP Renkum: interim-directeur Permar verdient teveel

Interim-directeur Johan van Kouterik van Permar verdient teveel. Ondanks ernstige bezwaren van veel Renkumse partijen, onder andere van de Renkumse SP, vangt Van Kouterik jaarlijks maar liefst  171.600 euro, ruim boven de Balkenendenorm. Zijn salaris is bovendien 80.000 euro hoger dan dat van zijn voorganger bij Permar, die in vaste dienst was.

Lees verder
27 december 2012

SP brengt kerstpakketten naar voedselbank in Wageningen

Op maandagochtend 24 december hebben leden van de werkgroep SP Renkum 25 ingezamelde kerstpakketten naar de voedselbank  in Wageningen gebracht. De dozen met lekkers werden dankbaar aangenomen. De SP wil met deze actie aandacht vragen voor de problemen van mensen die voedselpakketten nodig hebben. De SP steunt in principe het werk van de voedselbank. Maar in een rechtvaardig en sociaal Nederland zouden voedselbanken niet nodig moeten zijn.

Lees verder
11 december 2012

Kerstpakket voor de voedselbank

Binnenkort komen de feestdagen er weer aan en dan worden er kerstpakketten uitgedeeld. Helaas is het zo dat er veel mensen zijn die geen kerstpakket krijgen. Het is zelfs zo dat er in het rijke Nederland mensen afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze mensen zijn mede afhankelijk van bedrijven en goedwillende burgers voor hun eten.

Lees verder
5 december 2012

Renkumse SP blijft bezorgd over de bibliotheek

De gemeente Renkum gaat toch bezuinigen op de bibliotheek. De bezuinigingen gaan door, ondanks de indrukwekkende handtekeningenactie van de SP eerder dit jaar. Het college blijft doof voor de noodkreet van honderden Renkumse burgers, die hun bibliotheek niet willen missen.

Lees verder
3 maart 2011

"Op naar 200 afdelingen" in Renkum

Half januari is in de gemeente Renkum een groep gestart in het kader van “Op naar 200 afdelingen”. Direct konden al activiteiten ontplooid worden voor de campagne van de Provinciale Staten. Maandag 21 februari hebben Jorien en Huib op alle borden in de dorpen Oosterbeek, Wolfheze, Doorwerth, Heveadorp, Renkum en Heelsum posters geplakt. Donderdag 24 februari hebben Norbert en Aidarus gefolderd bij de markt in Oosterbeek. De ZO-krant en de sponsjes vonden gretig aftrek. De reacties waren zeer positief. De mensen waren enthousiast dat de SP eindelijk zijn gezicht liet zien in de gemeente! Een opsteker dus.

Lees verder

U bent hier