h

Beperk het aantal koopzondagen

12 maart 2013

Beperk het aantal koopzondagen

De Plus in Renkum is ondanks duidelijke regels toch op zondag open. Daardoor is de discussie over het aantal koopzondagen in de gemeente Renkum weer opgelaaid.

Er zijn in de gemeente Renkum duidelijke afspraken gemaakt over de koopzondagen. Er heeft een loting plaatsgevonden en deze geeft duidelijk aan dat de Plus-supermarkt pas volgend jaar aan de buurt is.Deze regeling is in goed overleg tot stand gekomen met alle supermarkten in de gemeente Renkum.
De gemeente Renkum heeft aangeven de afspraken te zullen handhaven. Op grond daarvan deelt zij boetes uit aan winkels en of supermarkten die de regels overtreden. Wethouder Erik Heinrich van de VVD heeft dit in een interview met Radio1 (14 januari 2013) bevestigd.
De SP is voor beperking van het aantal koopzondagen tot 12 per jaar en vindt dan ook dat de regels gehandhaafd moeten worden. In gebieden die van zichzelf een toeristische aantrekkingskracht hebben kunnen extra koopzondagen worden toegestaan. Zolang Renkum geen toeristische gemeente is zal de Plus dus gewoon op haar beurt moeten wachten.
De SP wil het aantal koopzondagen beperkt houden, omdat het voor werknemers en kleine zelfstandigen belangrijk is dat er een gezamenlijke dag is waarop de winkels in meerderheid gesloten zijn. Extra koopzondagen bevoordelen het grootwinkelbedrijf ten opzichte van de kleine middenstanders.
 

Reactie toevoegen

U bent hier