h

Motie 't Altevelt aangenomen

18 juni 2013

Motie 't Altevelt aangenomen

Maandagavond (17 juni 2013) heeft de SP een motie ingediend, samen met het CDA, de PvdA, Cu, ZC, het Arnhems Belang en Trots Arnhem voor behoud van de recreatieruimte en open eettafel voor ouderen in ’t Altevelt. De SWOA (stichting welzijn ouderen Arnhem) had ineens besloten dat huidige bewoners en wijkbewoners hun ontmoetingsruimte en open eettafel af moesten staan aan een andere doelgroep.

De melding kwam binnen via een van de medewerkers van onze hulpdienst, Hans Kateman, en wij hebben dit direct opgepakt om de ouderen te helpen en hebben samen met de bewoners een actieplan opgesteld. Eerder hadden wij al mondelinge vragen gesteld over deze kwestie, maar helaas kregen wij het antwoord niet dat wij wilden horen.

https://arnhem.sp.nl/nieuws/2013/06/handen-af-van-open-eettafel-en-recreatieruimte-altevelt

Omdat er geen beweging in de zaak kwam, hebben wij een motie ingediend: Handen af van de recreatieruimte en open eettafel en deze is maandagavond aangenomen door de gemeenteraad. Een mooi resultaat! Alle lof ook voor de ouderen die zelf opgestaan zijn en zich niet zomaar aan de kant lieten zetten.

De tekst van de motie is als volgt:

Motie vreemd aan de orde van de dag

 

Onderwerp: Handen af van de open eettafel en recreatieruimte ouderen ’t Altevelt.

 

De gemeenteraad van Arnhem in vergadering bijeen op 17 juni 2013,

Overwegende dat:

- kwetsbare ouderen uit de recreatieruimte onder hun wooncomplex moeten, van oudsher en volgens belofte 'hun' ontmoetingsplek, om plaats te maken voor een andere groep die veelal van buiten de wijk komt;

- gewaardeerde voorzieningen verdwijnen die de mogelijkheid bieden tot ondersteuning van de oudere doelgroep door ontmoeting, recreatie, en samen eten dichtbij de eigen woning en goed bereikbaar voor ouderen die slecht ter been zijn;

- deze gerichte dienstverlening ouderen in staat stelt om lang(er) zelfstandig te blijven wonen;

- de SWOA een beslissing heeft genomen die tegen eigen beleid en college beleid ingaat van wijkgericht werken en voorzieningen in de buurt, ook wat betreft ondersteuning,eigen regie, overleg en maatwerk;

- de SWOA het probleem bij de ouderen neerlegt en hen voor een voldongen feit stelt

- er voor de groeiende groep dementerende ouderen een goede structurele plek moet komen.

Verzoekt het college onderstaande raadsbesluit aan de SWOA over te brengen:

- dat de SWOA de recreatieruimte, de activiteiten en de open eettafel in ’t Altevelt de mogelijkheid geven te continueren voor huidige bewoners en wijkbewoners (en deze in samenspraak in te vullen)

- dat de SWOA  een andere locatie in Arnhem Noord gaat zoeken voor de groep dementerende ouderen en de dames- en heren sociëteit.

en verzoekt tevens het college:

- in commissieverband de voorzieningen voor ouderen in heel Arnhem te bespreken

 

en gaat over tot de orde van de dag

D.Egberts (SP); I. van Burgsteden (CDA); M. El Mouridi (PvdA); A.Plieger (CU); J. Soek (ZC); A. Özyürek (Arnhems Belang); B.Geurtz (Trots Arnhem)

Reactie toevoegen

U bent hier