h

SP-leden stellen kandidatenlijst vast

31 oktober 2013

SP-leden stellen kandidatenlijst vast

Tijdens een drukbezochte ledenvergadering in het eigen partijhuis in Malburgen, hebben de Arnhemse SP-leden met een grote meerderheid ingestemd met de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen
van 19 maart 2014. Tijdens dezelfde ledenvergadering werd ook een nieuw zevenkoppig bestuur gekozen. Volgende maand besluiten de SP-leden over het verkiezingsprogramma.

"Het zijn spannende tijden en dan is een sterke lijst een must. Deze kandidatenlijst is een mooie mix van ervaren mensen en nieuwe talenten. Daarmee kan de SP de komende vier jaar vooruit.", aldus de kandidatencommissie bij monde van Floor Scholten.
De kandidatencommissie bestond verder uit (interim) afdelingsvoorzitter Paul Kusters en Statenlid Alex Mink. 
 
Gerrie Elfrink voert de kandidatenlijst aan. Hij werd eerder dit jaar al gekozen als lijsttrekker. Huidig wethouder Luuk van Geffen neemt de tweede plaats op de lijst in. Op nummer drie staat Désiree Egberts die zich de afgelopen jaren als raadslid actief heeft ingezet op de beleidsterreinen zorg, armoede, welzijn en sociale zaken.
 
Huidig fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, Cris Lenting, neemt de vierde plaats in. Plaats vijf is voor Jurgen Elfrink. Zowel Cris Lenting als Jurgen Elfrink hebben zich in de politieke arena bewezen voor de SP en kunnen bouwen op een berg ervaring.
 
Op plaatsen zes en zeven twee nieuwe gezichten: Paulien Lunter en Rob van Sprang. Twee zeer actieve Arnhemmers die hun kennis en ervaring buiten de politiek gaan inzetten in de raad. Paulien Lunter is praktijkverpleegkundige in de wijk Geitenkamp en heeft daarmee, vooral op het gebied van zorg en welzijn, veel kennis en een goed kijk op wat er leeft. Rob van Sprang, woonachtig in Het Broek, heeft zijn sporen verdiend als aanjager van diverse projecten op het gebied van integratie en sociale cohesie. 
 
Abdurrahman Cetintas, huidig raadslid, keer terug op de lijst op nummer acht. Als jongste raadslid voor de SP vertolkt hij de stem van jong Arnhem. Plek negen is voor een Gedeon Noordzij die achter de schermen al enige tijd meedraait met de fractie. Een aankomend talent. Op plaats tien staat Paul Kusters, momenteel afdelingsvoorzitter van de Arnhemse SP. Plek elf en twaalf worden ingenomen door Wim Peters en Diana Kummeling. 
 
De huidige raadsleden René Baars, Michael Alberts en Uli Mormon hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode. 
 
De kandidatencommissie kreeg van de leden mandaat om de overige achttien plaatsen op de kieslijst op een later moment in te vullen. Die lijst zal op de Algemene Ledenvergadering van 28 november worden vastgesteld.
 
Gerrie Elfrink nam in zijn toespraak tijdens de ledenvergadering alvast een voorschot op de verkiezingscampagne: “Er is slecht weer op komst vanuit Den Haag. Het kabinet breekt alles af. Wij, als SP, moeten een duidelijk signaal afgeven dat dit niet langer kan en er tegelijkertijd voor zorgen dat we hier in Arnhem sociaal verschil (blijven) maken. Dat hebben we de afgelopen vier jaar gedaan en dat blijven we doen! Ik ben er klaar voor.” 
 
Zoals gezegd, koos de ledenvergadering ook een nieuw afdelingsbestuur. Paul Kusters werd gekozen als afdelingsvoorzitter. Het bestuur bestaat verder uit Hans Kateman, Marcel Peperkamp (penningmeester), Sjoerd van Leent (organisatiesecretaris), Ton Wouters, Evelien Wouters en Martin Pieterse. Fiona Verwijs heeft eerder dit jaar haar taken als afdelingsvoorzitter neergelegd. 
 

U bent hier