h

Ledenvergadering kiest voor sociaal verkiezingsprogramma

24 januari 2014

Ledenvergadering kiest voor sociaal verkiezingsprogramma

Op vrijdag 17 januari werd in het SP-hoofdkwartier in Malburgen een algemene ledenvergadering gehouden. Zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen werden definitief vastgesteld. De SP is klaar voor de belangrijke verkiezingen van 19 maart!

Kandidaten 13 t/m 30 vastgesteld

Het SP-pand aan de Dovenetellaan puilde haast uit, op vrijdag 17 januari. Ruim dertig SP-leden waren bijeengekomen om over de kandidaten en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen te praten. Die verkiezingen zijn erg belangrijk. Er staat veel op het spel. Blijft het in Arnhem nog enigszins sociaal? Of volgt de gemeentepolitiek braaf het afbraakbeleid van het Haagse kabinet van VVD en PvdA?

De ernst van de situatie is iedereen in de Arnhemse afdeling bewust. De overgrote meerderheid van de leden stemde in met het SP-verkiezingsprogramma. Daarin wordt veel ruimte gemaakt voor een sociale aanpak van de crisis, en voor een Arnhem met een menselijke maat. Mede door de inbreng van de leden is het verkiezingsprogramma van de SP een haalbare en strijdbare visie op de stad geworden.

Lijstduwers vastgesteld

Op 17 januari werd ook de definitieve SP-kieslijst vastgesteld. Op de lijst staan dertig kandidaten, aangevoerd door de twee huidige SP-wethouders Gerrie Elfrink en Luuk van Geffen. De lijst wordt creatief afgesloten met twee artistieke lijstduwers: de actrice en theatermaker Anna Schoen op plaats 29 en drummer en componist Pierre Courbois op 30.

Dertig kandidaten: dertig mensen die hun uiterste best willen doen voor een 100% sociaal Arnhem. Dertig talenten met liefde voor de stad waarin ze wonen, leven en werken. Dertig SP’ers die niet opgeven. Of, zoals lijsttrekker Gerrie Elfrink het op 17 januari zei: ‘Ik ben er trots op om bij deze club te horen.’

Arnhemse SP heeft duidelijk veel fans. Wij danken hun voor de gratis publiciteit!

Verkiezingsprogramma vastgesteld: 100% sociaal 

Het verkiezingsprogramma van de SP heet 100% sociaal. Momenteel wordt dit programma grafisch opgemaakt. De komende week verschijnt het bovendien op de website van de Arnhemse SP. 

 

 

U bent hier