h

SP start onderzoek onder ondernemers in Spijkerkwartier

16 maart 2014

SP start onderzoek onder ondernemers in Spijkerkwartier

De SP draagt Arnhemse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een warm hart toe. Zij zijn de echte banenmotor van de stad en houden onze wijken levendig. Maar onze kleinere ondernemers krijgen ook klappen door de economische crisis en lopen tegen gemeentelijk beleid aan. Daarom is de SP begonnen aan een onderzoek onder het Arnhemse midden- en kleinbedrijf. Afgelopen vrijdag kwamen we langs in het Spijkerkwartier. 

Onder aanvoering van SP-raadskandidaten Paul Kusters (nummer 9) en Diana Kummeling (nummer 12) ging de SP het Spijkerkwartier in om het ondernemersonderzoek te starten. Het Spijkerkwartier is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Steeds meer ondernemers vestigen zich in deze mooie wijk. De SP wil naast het Spijkerkwartier ook in meerdere wijken de stand van zaken onder de kleine en middelgrote ondernemers peilen.

 

SP-kandidaat Diana Kummeling had zelf jarenlang een café in de wijk en kent daardoor veel mensen. Zij weet uit eigen ervaring dat kleine en middelgrote ondernemers keihard moeten werken om een fatsoenlijke boterham te kunnen verdienen. Het SP-onderzoek werd enthousiast ontvangen. Veel ondernemers zijn bereid om aan te geven waar de gemeente kansen laat liggen en wat er kan worden verbeterd. Zo zijn de gemeentelijke lasten hoog voor winkeliers die hun pand in eigendom hebben en moet er meer dan 500 Euro worden betaald voor een parkeerplek voor de deur. Ook het scheppen van banen is in deze tijd van matige omzetten moeilijk. Veel ondernemers willen stageplaatsen bieden maar redden het niet om daar werk van te maken door een gebrek aan tijd en budget. 

De SP investeert graag in contacten met het MKB. Daarom wordt er eind maart een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Hommel georganiseerd. Het onderzoek wordt ook uitgebreid naar ondernemers in de Steenstraat.

Wat wil de SP voor het Arnhemse midden- en kleinbedrijf? 

- De vestiging van groene bedrijven en bedrijven in de sectoren sport en cultuur aanjagen

- Geen 24-uurseconomie en geen koopzondagen

- Heldere regels en procedures vanuit de gemeente

- Aansluiting tussen onderwijs en ondernemers verbeteren

- Via een Arnhems Werkbedrijf zorgen gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers samen voor nieuwe banen, het leren van een vak en het maken van mooie producten

- Meer ruimte voor ondernemers in onze wijken 

- Geen weidewinkels en shopbakken. Wel opknappen van onze winkelcentra en de binnenstad

- Geen gemeentebelastingen heffen bij een lage omzet

- Minder aanbesteden en meer lokaal inkopen

- Opkomen voor de kleine zelfstandigen door collectieve inkoop om voorzieningen te regelen

 

 

 

U bent hier