h

Voorbereiding op het jongerendebat van Willemeen

3 maart 2014

Voorbereiding op het jongerendebat van Willemeen

Rood Arnhem heeft de afgelopen weken meegedaan aan drie jongerenbijeenkomsten in Arnhem. Deze zogenaamde thema-avonden waren ter voorbereiding van het jongerendebat, die zal gaan plaatsvinden op dinsdagavond 4 maart in Willemeen. De thema-avonden werden gehouden in de jongerencentra Fresh, Push en the Mezz. Deze bijeenkomsten werden georganiseerd door Willemeen en Rijnstad. 

Tijdens deze bijeenkomsten spraken wij, en andere partijen, met verschillende jongeren over waar ze tegen aan lopen in de wijk of in de stad. We hadden het over Syrië-gangers, discriminatie bij uitgaansgelegenheden, werk en stage, huisvesting en over het onderwijs. De jongeren lopen dus tegen veel dingen aan en hebben veel vragen aan de politiek in onze gemeente. Onze rol tijdens deze thema-avonden was het luisteren naar de jongeren, meepraten en zelf ook vragen stellen. We mochten nog niet onze standpunten uitwisselen, dit komt aan bod op het afsluitende debat van morgenavond.  De vragen die de jongeren  stelden en de thema’s die zij aankaarten tijdens de thema-avonden worden gebruikt in het debat. Abdurrahman Cetintas zal de SP vertegenwoordigen en de visie van de SP op het gebied van werk en stages, huisvesting, discriminatie en onderwijs overbrengen.

Wil je ook weten wat de lokale politiek wil gaan doen voor zijn jongeren? Kom dinsdag 4 maart om 19.30 uur naar Willemeen. 

 

U bent hier