h

Bewoners Casimirstate bieden Zwartboek aan

27 november 2017

Bewoners Casimirstate bieden Zwartboek aan

Foto: Sarah Dobbe

Huurders van het appartementencomplex Casimirstate bij station Presikhaaf hebben al langer grote problemen. Sommigen kunnen niet in hun eigen slaapkamer slapen omdat de schimmel op de muren hen de lucht ontneemt. Achterstallig onderhoud laat zich zien door zichtbaar rotte kozijnen en deuren. En verhuurder Vivare? Die geeft tot nu toe niet thuis. Daarom maakten de bewoners van Casimirstate met steun van SP Arnhem een zwartboek.

Van maar liefst 66 van de ruim 80 woningen van het complex hebben de bewoners bijgedragen aan het zwartboek. Het laat alle problemen zien, van het lekkende dak, tot de schimmel op de muren, tot verzakkende plafondplaten. Vivare loste het niet op – ja, een lekkende kraan, of een kapot keukenkastje reparerenze keurig. Maar het broodnodige grote onderhoud en de jarenlange vochtproblemen werden niet aangepakt.

Een delegatie van managers van Vivare is nu op uitnodiging van de bewoners zelf gaan kijken. Een van hen gaf aan geraakt te zijn door de verhalen van de bewoners. Verhalen waarmee de bewoners wanhoop, boosheid maar ook angst lieten horen. Binnen twee weken geeft Vivare een reactie op het zwartboek. SP Arnhem blijft naast de bewoners van  Casimirstate staan totdat de problemen zijn opgelost en zij veilig en gezond kunnen wonen.

Foto: Sarah Dobbe

Lees ook het artikel uit de Gelderlander:

Gelderlander.nl

U bent hier