h

Buurten in de Buurt

27 januari 2018
SP

SP in de buurt en campagne aftrap

Foto: SP
Het is weer Super Zaterdag! Duizenden vrijwilligers in honderden buurten. Overal in het land trekken SP'ers de wijken in om samen met mensen te strijden voor verbetering. In Arnhem zijn we Presikhaaf en trappen we meteen de verkiezingscampagne 2018 af.
Foto: SP
Lees verder
27 november 2017

Bewoners Casimirstate bieden Zwartboek aan

Foto: Sarah Dobbe
Lees verder
25 november 2017

In actie met de bewoners van Casimirstate

Lekkende waterleidingen, scheuren in tegels, verzakkende gevelpanelen, kapotte liften, rottende dorpels, een lekkend dak. Het zijn enkele van de lange lijst gebreken aan het complex Casimirstate in Arnhem. Bewoners hebben ze woensdagmiddag gebundeld in een zwartboek overhandigd aan huisbaas Vivare. Het gebouw aan de Ernst Casimirlaan bij station Arnhem Presikhaaf telt 81 woningen. In het zwartboek, mede opgesteld in samenwerking met politieke partij SP, spuien 66 huurders hun ongenoegen.

Lees verder
7 september 2017

Succes in de Buurt: huurders dwingen onderhoud af

Foto: SP

Huurders van de Tongerlostraat en Limburgsingel zijn opgelucht. Na een actietraject van 3 maanden gaat woningcorporatie Vivare in op al hun eisen om het achterstallig onderhoud van hun woningen aan te pakken.

Lees verder
27 juli 2017

Bewoners Eilandje Urk dienen petitie in

Foto: Paul Kusters

Als je huis gesloopt wordt, je niet voldoende serieus genomen wordt, als individuele belangen slechts af en toe behartigd worden, en het gezamenlijk belang van alle bewoners door een woningcorporatie uit het oog verloren is, dan kun je als bewoners de handen ineenslaan. Dat is precies wat de bewoners van eilandje Urk gedaan hebben. Vandaag, 26 juli, dienden zij bij Vivare een petitie in. Een goed voorbereide en met veel bewoners besproken lijst met vragen aan de verhuurder. Luister naar ons, schrijven ze. Neem ons serieus, beantwoord onze vragen, want we willen weten waar we aan toe zijn. Natuurlijk wordt deze bewonersactie stevig door de SP ondersteund.

Lees verder
15 februari 2014

SP ruimt rommel in Malburgen West op

Je kunt in campagnetijd overal rozen uitdelen maar je kunt ook samen de rommel opruimen. Wij zien steeds vaker wijken vervuilen omdat de gemeente flink heeft bezuinigd op het stadsbeheer. Daarom trokken zeven SP'ers op zaterdagmiddag Malburgen West in om afval op te ruimen en aan te tonen dat deze bezuinigingen averechts uitpakken. 

Lees verder
9 januari 2012

Schuytgraaf krijgt een echt wijkgevoel

Het regende en waaide hard, op zaterdag 7 januari. Maar Sharon Gesthuizen kwam wel vanuit Den Haag naar Arnhem, om te buurten in de wijk Schuytgraaf. Het Tweede Kamerlid van de SP sprak met bewoners over hun woonomgeving. Ze hoorde verhalen over dingen die niet kloppen. Maar er waren ook enthousiaste verhalen over de wijk. En aan de problemen wordt gewerkt, ook door de Schuytgrafers zelf.

Lees verder
17 december 2011

Sharon Gesthuizen komt buurten in Schuytgraaf

Zaterdagmiddag 7 januari 2012 komt SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen naar Arnhem. Ze gaat in de wijk Schuytgraaf buurten in de buurt. Zoals het er nu uitziet, lopen SP-wethouders Gerrie Elfrink en Luuk van Geffen met haar mee. Sharon Gesthuizen zal met bewoners praten over hun wijk.

Lees verder

U bent hier