h

SP ruimt rommel in Malburgen West op

15 februari 2014

SP ruimt rommel in Malburgen West op

Je kunt in campagnetijd overal rozen uitdelen maar je kunt ook samen de rommel opruimen. Wij zien steeds vaker wijken vervuilen omdat de gemeente flink heeft bezuinigd op het stadsbeheer. Daarom trokken zeven SP'ers op zaterdagmiddag Malburgen West in om afval op te ruimen en aan te tonen dat deze bezuinigingen averechts uitpakken. 

Gewapend met vuilgrijpers en afvalzakken trokken de SP'ers de straten rond de Dovennetellaan in. Het viel op dat er nog veel vuurwerkafval rondslingerde en dat veel struiken nauwelijks worden bijgehouden. De struiken vangen erg veel afval op waardoor bijvoorbeeld het speeltuintje bij de Dovennetellaan erg vuil was: niet alleen vuurwerkafval en snoeppapiertjes bevuilden deze speelplek maar ook veel kapotgeslagen bierflesjes. 

Vuilniskar vol!

Buurtbewoners zijn boos over deze vervuiling. Zij gaven aan dat zij teleurgesteld zijn in de gemeente vanwege het weghalen van vuilnisbakken en het verminderen van het wijkonderhoud. Daardoor verloedert de openbare ruimte. En dat was te merken bij het schoonmaken: de SP-kar raakte al na een halfuur flink vol met allerlei afval dat rond de watersingels en flats werd opgeruimd.  

Met de actie, die de SP wil gaan herhalen in andere wijken, moet worden aangetoond dat er weer geinvesteerd moet worden in het schoonmaken van onze openbare ruimte door de gemeente. Dat kan prima met de bewoners samen worden opgepakt maar botte bezuinigingen zoals het weghalen van prullenbakken werken niet.

En eind goed al goed: twee supermarktketens worden blijgemaakt met teruggevonden winkelwagentjes.

U bent hier